BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ: “TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER İSTESELERDİ 30 YILDA 30 KERE PKK’YI BİTİRİRLERDİ”

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ: “TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER İSTESELERDİ 30 YILDA 30 KERE PKK’YI BİTİRİRLERDİ”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkiye’yi yönetenler 30 yılda 30 kere PKK’yı bitirirlerdi. 7 Haziran’da milletimiz yetkiyi bize versin, bir yıl içerisinde PKK kalıyor mu kalmıyor mu hep birlikte görelim” dedi.
Karayolu ile Ankara’dan Sivas’a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen BBP Merkez İlçe Başkanlığı 11. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Kongreye Destici’nin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, BBP İl Başkanı Uğur Bulut, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye’de vatandaşların işsizlik ve yoksulluk çektiğini söyledi. Destici, “Ülkemiz gerçekten çok kritik süreçlerden geçiyor. Gittiğimizde vatandaşlarımıza sorduğumuzda en büyük problemin işsizlik, açlık ve yoksulluk olduğunu söylüyorlar. Bütün verilere baktığınız zaman vatandaşın bu konuda büyük bir sıkıntı içinde olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Türkiye’yi yönetenler, 12 yıldır Türkiye’ye hükümet edenler elbette birtakım rakamlarla durumu tozpembe göstermeye çalışsallar da aslında vatandaş büyük bir işsizlikle, yoksullukla, açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmişlikle mücadele ediyor” dedi.
“30 YILDIR TÜRKİYE’YE KAN KUSTURAN EŞKIYA SÜRÜLERİ VAR”
“30 yıldır Türkiye’ye kan kusturan bir 21. yüzyıl eşkıya sürüsü var, bir sürü ismi var. Ama bunların hepsinin ortak adı 21. yüzyıl eşkıya sürüleri” diyen Destici, “Kimi İmralı’da, kimi Kandil’de, kimi parti kurmuş, kimi sivil toplum örgütü adı altında. Bunların hepsi aynı, hiçbirisinin diğerinden farkı yok. Birisi orada görevlendirilmiş İmralı canisi tarafından, birisi orada görevlendirilmiş. Ne dedi bizim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘PYD eşittir PKK’, yani PYD kim Suriye’nin kuzeyinde şuanda üç kanton kurmuş olan Kobani’de devlet kurmaya çalışan, Irak’ın kuzeyindeki gibi bir bölge oluşturma çalışan PYD, yani PKK. Kim söyledi bunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanı yalan söyler mi, söylemez. O zaman itibar ediyoruz. Peki aynı Cumhurbaşkanı sonra ne yapıyor, koridor açıyor o PYD’yi kurtarmak için o bölgede rahat devlet kursun diye, özerk bölge oluştursun diye koridor açıyor. Kandil’den, Kuzey Irak’tan Peşmerge adı altında oralara gidip savaşmasına müsaade ediyor. Daha sonra Başbakan ne yapıyor, gidiyor Diyarbakır kongresinde ‘Kobani’deki kardeşlerimize selam olsun’ diyor. Kobani’de kim var? PYD var, PKK var. Sayın Başbakan hayırlı olsun kardeşliğiniz, nihayet dilinizin altındaki baklayı çıkarttınız. 30 yıldır bu memlekete kan kusturan, 31 bin şehidimizin kanını elinde tutanlar kardeşiniz oldu ama gecesini gündüzünü milleti için adamış olan eğitimciler, siyasetçiler, sivil toplum kurulu üyeleri, cemaatçiler düşmanınız oldu, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Türkiye’yi terörden kurtaracak raporu hem dönemin Cumhurbaşkanı, hem Başbakan, ilgili bakanlar, muhalefet partileriyle hepsiyle paylaştıklarını ancak uygulanmadığını belirten Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İsteselerdi Türkiye’yi yönetenler 30 yılda 30 kere PKK’yı bitirirlerdi. 7 Haziran’da milletimiz yetkiyi bize versin, bir yıl içerisinde PKK kalıyor mu kalmıyor mu hep birlikte görelim. Milleti kandırıyorlar, sanki karşımızda baş edemeyeceğimiz, yenemeyeceğimiz bu büyük Türk milletinin yenemeyeceği bir örgüt varmış gibi, bir terör örgütü varmış gibi bu milleti kandırıyorlar. Ama bakıyorsunuz günlerdir televizyonlarda ne konuşuluyor, PKK’nın partisi Meclis’e nasıl girer, barajı aşar mı aşmaz mı? Sanki Meclis içinde tek parti onlar, sanki barajı Türkiye’nin birliği, beraberliği için tek parti onlar. Üzülerek söylüyorum bütün Kürt kardeşlerimin, özellikle Müslüman, dindar, bu bayrağın altında birlik ve beraberlik içinde yaşama iradesini ortaya koymuş Kürt kardeşlerimin sanki temsilcisi bunlarmış gibi, sanki onlar Meclis’e giremezse Kürtler Meclis’e giremeyecekmiş gibi bir hava oluşturuyorlar. Sadece iktidar partisinde şuanda PKK partisinin iki katı milletvekilimiz var, onlar kimin temsilcisi? Bir kere işte bunu kabul etmek, bu 21. yüzyıl eşkıya sürülerini meşrulaştırmaktır.”
“PKK, KÜRT KARDEŞLERİMİZİN TEMSİLCİSİ OLAMAZ”
PKK’nın Kürtlerin asla temsilcisi olamayacağını söyleyen Destici, “Onlar bu bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesi ortaya koymuş, kardeşliğe iman etmiş hiçbir Kürt kardeşimin temsilcisi olamaz. O ateist kadro en büyük kötülüğü bölgedeki Kürt kardeşlerimize yapmıştır ve yetkiyi eline geçirirse daha büyüğünü yapacaktır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Kardeşlerimiz bugüne kadar zulüm görmüşlerdir, bugüne kadar baskı görmüşlerdir, bugüne kadar haksız, hukuksuz, adaletsiz uygulamalarla karşılaşmışlardır. Ama Büyük Birlik Partisi iktidarında asla bunların hiçbirisi yaşanmayacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Yurdal Epsileli, Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi.