Bdp’li Baluken: “provokatif Bir Durumla Karşı Karşıyayız”

Bdp’li Baluken: “provokatif Bir Durumla Karşı Karşıyayız”

BDP Grup Başkanvekili Baluken, Bingöl’deki hain saldırıya ilişkin, “Ne olursa olsun olayın provokasyon olduğu yönünde kanaate sahibiz. Kimden gelirse gelsin şuanda provokatif bir durumla karşı karşıyayız. Özellikle çözüm sürecinin ciddi düzeyde zorlanma yaşandığı süreçte bu olayın üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl İl Emniyet Müdürü’ne düzenlenen saldırıda 2 emniyet görevlisini şehit eden ve ölü olarak ele geçirilen 4 PKK’lının cesetlerinin bulunduğu morga geldi. BDP’lilerle ön görüşme yapan ardından da morga girerek bilgi alan Milletvekili Baluken açıklamalarda bulundu. Savcının yaptığı işlemleri görme fırsatı yakaladıklarını belirten Baluken, "Bir cenaze teşhis edildi. Bu cenaze A.B. adında Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir arkadaşımız. Hiçbir silahlı yapılanmayla ilişkisi olmayan bir arkadaşımız. Karanlık bir olay gibi duruyor. Gerek emniyet müdürüne yapılan saldırı, gerekse de içerisinde sivillerin olduğu, teşhis edemediğimiz 3 cenazenin olduğu iki olay bir birinden ayrıkmış gibi duruyor" dedi.
Suikastın içerisinde profesyonellik olduğunu dile getiren Baluken, "Emniyet müdürü ve ekibi bir kafe de çay içtikten sonra çıkıyorlar. Suikastla ilgili de en azından güçlü bir istihbaratın olduğunu düşünüyoruz. İşin içinde o saatte kafeden çıkışını bile takip edecek düzeyde bir profesyonellik var. Çelişkiler çok fazla. Bunları sadece iddia olarak söyleyebiliyorum. KCK yönetiminin herhangi bir saldırı talimatı yok. Çünkü mevcut durumda çatışmasızlık söz konusu ve özellikle bütün bu olaylar yaşanırken Öcalan’dan bir yazılı mektup aldık. Bu yazılı mektubu da gece yarısı kandile ilettik. Hemen ertesinde de KCK’dan sokaktaki toplumsal olaylarla ilgili de ciddi bir hassasiyet çağrısı geldi. Mevcut durum buyken böylesi bir saldırının yapılma ihtimalini çok zayıf olarak değerlendiriyoruz. Ne olursa olsun olayın provokasyon olduğu yönünde kanaate sahibiz. Kimden gelirse gelsin şuanda provokatif bir durumla karşı karşıyayız. Özellikle çözüm sürecinin ciddi düzeyde zorlanma yaşandığı süreçte bu olayın üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem iç işleri hem de KCK yönetiminin bu olayı biran önce soruşturması kamuoyuna gerekli açıklama yapılması gerektiğini bilgisini aktardım" şeklinde konuştu.