Bebeği down sendromlu doğunca...

Bebeği down sendromlu doğunca...
Ermenistan’da bir baba, karısı ve yeni doğmuş down sendromlu bebeği arasında bir seçim yapmak zorunda kaldı.

Kocasına “Ya ben ya bebek” diyen kadın, kendi çocuğunu görmeyi reddetti ve bebeği kabul etmesi halinde boşanmak istediğini söyledi.

Yeni Zelanda asıllı baba Samuel Forrest ve Ruzan Badalyan çiftinin Ermeni hastanesinde 21 Ocak’ta ilk bebekleri olan Leo adını verdikleri bir erkek bebekleri dünyaya geldi.

Fakat anne Ruzan Badalyan bebeğin down sendromlu olduğunu öğrenince, bebeği terk etti ve kocasından bebek ve kendisi arasında bir tercih yapmasını istedi.

Genç kadın ailesinin geleneklere göre bunu bir ‘utanç’ olarak gördüğünü ve bebeği istemediğini söyledi. Bebeğe dokunmaya hatta görmeye bile tahammül edemeyen kadının ailesi de bebeği reddetti.

Baba Samuel ise doktorların bebeğin down sendromlu olduğunu kendisine söylemesinden sonra bebeği bir an bile bırakmayı aklından geçirmediğini söyledi.

“Onu bana getirdiklerinde gözlerinin içine baktım ve onun çok güzel ve özel bir bebek olduğunu düşündüm” diyen Samuel, bebeği karısına ilk kez görmesi için götürdüğünde, kadının kesinlikle bebeği görmek istemediğini ve “ya bebek ya ben” diyerek kendisini seçime zorladığını söyledi.

Samuel Forest boşanma kağıtlarını imzaladığını ve bir hafta içinde boşanmanın gerçekleşeceğini söyledi.

Bebek Leo için Avrupa çapında 24 saat içinde ‘Leo Evine dönsün’ adıyla bir yardım kampanyası başlatıldı ve 24 saatten az bir süre içinde 100.000 dolar civarında para toplandı.

Leo’yu Yeni Zelanda da yaşayan akrabalarının yanına götürmeyi planlayan Samuel, fonda toplanan parayla Auckland’da kendine ve Leoya bir ev almayı planlıyor. Geri kalan miktar ise Leo’nun eğitimi için harcanacak.