BEBEĞİNİ BANKA BIRAKARAK KAÇTI

BEBEĞİNİ BANKA BIRAKARAK KAÇTI

Muğla’nın Fethiye ilçesinde devlet hastanesinde doğum yapan genç kız, bebeğini bir banka bırakarak kaçtı.
17 yaşındaki E.G., doğum sancılarının artmasıyla dün gece saat 22.00 sıralarında tek başına Fethiye Devlet Hastanesi’ne geldi. Doğum servisine alınan E.G., bir kız bebek doğurdu. E.G., sabah saat 08.00 sıralarında bebeğiyle birlikte devlet hastanesinin morg kapısından kimseye haber vermeden ayrıldı. Bebeğini hastaneye 50 metre uzaklıktaki bir banka bırakan E.G., hastane polisi tarafından görüldüğü sırada kaçmaya başladı. Polis ile hastanenin özel güvenlik görevlileri, bebeği acil servise getirdi. Yapılan incelemede, bebeğin hastanede doğum yapan E.G.’nin olduğu belirlendi. Bebek, yapılan sağlık kontrolünün ardından hastanenin çocuk servisinde özel bakıma alındı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise E.G.’yi bulmak için çalışma başlattı.
AİLESİNİN DE ARADIĞI ORTAYA ÇIKTI
E.G.’nin, Milas’ta yaşayan ailesi tarafından da arandığı ve ailenin kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. E.G.’nin daha önce Fethiye’de bir kız yetiştirme yurdunda 2 sene kaldığı, sık sık kaçması nedeniyle şehir dışına gittiği ve başka bir yurtta kaldığı öne sürüldü. E.G.’nin, hamile kalması nedeniyle ailesinden korktuğu için kaçmış olabileceği ileri sürülüyor.
VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Fethiye Devlet Hastanesi doğum servisi önündeki vatandaşlar, "Bu kış gününde bir bebek bırakılıp kaçılır mı? Bu vicdansızlıktan başka bir şey değil. Böyle bir anne olamaz. Bizim çocuğumuz var, bunu da versinler, bakarız. Kimi insanın yıllardır çocuğu olmuyor, evlat hasreti çekiyor. Bu kış gününde böyle vicdansızlık içimizi sızlatıyor. Hastane karşısında banka bırakmışlar" dedi.
DEVLET BEBEĞE SAHİP ÇIKIYOR
Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu, bebeğin devlet korumasına alınacağını söyledi. Eseoğlu, "Biz evlat edindirme işlemlerini sağlarız. Başka bir bilgi yok" dedi.