Bebeğini Ölüme Terk Eden Annenin Avukatı Murat Yaman:

Bebeğini Ölüme Terk Eden Annenin Avukatı Murat Yaman:

Bebeğini ölüme terk ettiği iddiasıyla yaklaşık 1 yıldır yargılaması devam eden Seçil Müge Doğanay’ın davası sonuçlandı. Müebbet hapis cezasına çarptırılan öğretmenin avukatı Murat Yaman, "Dosyadaki birtakım deliller zaten müvekkilimin çocuğunu ölüme terk etmediğini açıkca kanıtlamaktaydı. Hukuki süreç devam ediyor. Artık değerlendirme Yargıtay nezdinde yapılacak" dedi.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay’daki ailesinin yanına giderek bebeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki Seçil Müge Doğanay’ın yargılama süreci sona erdi. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, öğretmen Doğanay müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Seçil Müge Doğanay’ın avukatı Murat Yaman, "Birçok nokta müphem kalmıştır. Biz bu hususların aydınlatılmasını talep etmiştik. Birtakım araştırma taleplerimiz olmuştu. Mahkeme tarafından bu araştırma taleplerimiz maalesef reddedildi. Bu husular, yargılamanın ilk olduğu günden bugüne kadar herhangi bir araştırma yapılmaksızın bizce müphem kalmıştır. Tabii ki kararı temyiz edeceğiz. Yargıtay bizim gerekçelerimizi değerlendirecek ve ona göre de bir sonuca varılacaktır. Müvekkilimle görüşme imkanı bulamadım. Kendisi zaten cezaevine götürüldü. Kendisi de bu durumdan çok olumsuz etkilendi çünkü masumiyetine inancı vardı. Dosyadaki birtakım deliller zaten müvekkilimin çocuğunu ölüme terk etmediğini açıkca kanıtlamaktaydı. Hukuki süreç devam ediyor. Artık değerlendirme Yargıtay nezdinde yapılacak" ifadelerini kullandı.
20 Ekim 2013’te Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde polis memurlarının cumhuriyet savcısını arayarak hastaneye ölü bir bebeğin getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, daha sonra "Berk" adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edilmişti. Bebeğin, Gölcük’teki Rheinland Pfalz İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Seçil Müge Doğanay’ın Tayyar A. ile olan ilişkisinden dünyaya geldiği anlaşılmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesinde anne Seçil Müge Doğanay bebeği evde yalnız bırakarak 9 günlüğüne Adana’ya yakınlarının yanına tatile gitmiş, bebek ise açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınları da almadığı için bebek Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda tutulmuş, daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığına defnedilmişti.