BEBEĞİNİ TESLİM ALAN 17 YAŞINDAKİ ANNE KADIN SIĞINMA EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

BEBEĞİNİ TESLİM ALAN 17 YAŞINDAKİ ANNE KADIN SIĞINMA EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, doğumdan sonra bebeğini hastane karşısındaki bir banka bırakıp kayıplara kaçan 17 yaşındaki anne, bebeğini görmek için geldiği hastanede polis tarafından gözaltına alınmıştı. Anne E.G., bebeği ile birlikte Fethiye’deki bir kadın sığınma evine yerleştirildi.
Fethiye Devlet Hastanesi’ne gelerek kadın doğum servisinde bir kız bebek dünyaya getiren 17 yaşındaki E.G., önceki sabah erken saatte bebeğini hastane karşısındaki bir bankın üzerine bırakıp kayıplara karışmıştı. Yaklaşık 6 saat sonra tekrar hastaneye gelen E.G. polis tarafından gözaltına alınmıştı. Marmara Bölgesi’ndeki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı bir kız yetiştirme yurdundan kaçtığı için "Kayıp" olarak arandığı da öğrenilen E.G.’nin 2 yıl öncesine kadar Fethiye’deki bir kız yetiştirme yurdunda devlet korumasında tutulduğu da öğrenildi.
Fethiye Emniyet Müdürlüğü çocuk bürosunda ifadesi alınan 17 yaşındaki E.G., daha sonra polis eşliğinde doğum yaptığı hastaneye götürüldü. Hastaneden henüz ismi konulmayan bebeğini polis ile birlikte teslim alan E.G., hastaneden polis eşliğinde bu kez kucağında bebeği ile çıkarken, yüzünü saklamaya çalıştı. E.G., kucağındaki bebekle birlikte polis otosuna bindirilip Fethiye Ali Hilmi Döğerli Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği de öğrenildi.