Bebekli Aileler Çatişmanin Ortasında Kaldı

Bebekli Aileler Çatişmanin Ortasında Kaldı

Sultanbeyli’de Kobani olaylarını bahane eden kalabalık gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Çatışmanın tam ortasında kalan yaşlı bir adam ile bebekli aileler yoldan geçen gençlerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı.
Sultanbeyli Meydanı’nda toplanan kalabalık bir grup, Kobani’de yaşanılan olayları bahane ederek korsan gösteri düzenlemek istedi. Bu sırada karşıt görüşlü bir grupta ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Bir süre sonra her iki grup karşılıklı sloganlar atmaya başladı. Ortamın gerilmesi üzerine devreye giren polis kalabalığın dağılması için anons yaptı. Uyarıların dikkate alınmaması üzerine harekete geçen çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve Shordland araçlarla grubu dağıtmaya çalıştı. Göstericiler polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesine karşın taş ve sopalarla karşılık verdi. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan göstericiler yeniden toplanarak yolu barikatlarla trafiğe kapattı. Polisin ikinci müdahalesiyle birlikte barikatlar yol ortasından kaldırıldı.
BEBEKLİ AİLELER VE YAŞLILAR ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI
Öte yandan yoldan geçen yaşlı bir adam, polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmanın ortasında kaldı. Biber gazından etkilenen yaşlı adam yoldan geçen bir grup gencin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu sırada yine yoldan geçen bebekli ailelerde çatışmanın tam ortasında kaldı. Biber gazından etkilendiği için ağlayan bebeği ile dikkat çeken genç kadın yine bir grup gencin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı.
Bölgedeki gerginlik sürerken olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi.