Bedelli Askerlik Yapacağını Açıklayan İlk Futbolcu ‘cenk Ahmet’

Bedelli Askerlik Yapacağını Açıklayan İlk Futbolcu ‘cenk Ahmet’

Geçtiğimiz günlerde, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan bedelli askerliğe, futbol camiasından yoğun ilgi bekleniyor. Bedelli askerlikten faydalanacağını açıklayan ilk futbolcu Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’un orta saha oyuncusu Cenk Ahmet Alkılıç oldu.
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’un başarılı orta saha oyuncusu Cenk Ahmet, İhlas Haber Ajansı Muhabiri’ne yaptığı açıklamada, bedelli askerliği uzun zamandır beklediğini belirterek, “Bedelli askerlik bize de vurdu sonunda. Kendi adıma konuşmam gerekirse ben bekliyordum. Futbolcular için önemli bir konu. Biz hayatımız boyunca istediğimiz şehirlerde, ailemizin yakınında futbol oynayamıyoruz. Gurbetteyiz. Devamlı farklı şehirlerde futbol oynuyoruz. Açıkçası yarı askerlik gibi bizim işimiz zaten. Bizim için önemli bir konuydu. Çıktığı için mutluyuz, inşallah hakkımızı kullanacağız” şeklinde konuştu.
Öte yandan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.