Bedirhan bebek ile annesini şehit eden terörist yakalandı!

Bedirhan bebek ile annesini şehit eden terörist yakalandı!

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, 31 Temmuz 2018'de, görev yapan eşi Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'yı, 11 aylık bebeğiyle ziyaretten dönerken terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ile minik Mustafa Bedirhan'a yönelik saldırının faillerinden olduğu belirlenen PKK'lı terörist Metin Daşdemir yakalandı. Bedirhan bebek ile annesini şehit eden teröristin, güvenlik güçlerince, Yüksekova'nın Yeniışık köyünde yakalandığı, Hakkâri Valisi İdris Akbıyık tarafından açıklandı.

SİLAH VE TEÇHİZATIYLA YAKALANDI

Hakkâri Valiliği'nden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 11 Mayıs 2019 günü saat 02.00 sıralarında Yüksekova ilçesi Yeniışık köyünde bir adrese icra edilen operasyon sonucu 1 bölücü terör örgütü mensubu, silah ve teçhizatlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirilmiş, 1 şüpheli de gözaltına alınmıştır.

ÇOK SAYIDA SALDIRININ FAİLİYDİ

Ele geçirilen bölücü terör örgütü mensubunun; 31 Temmuz 2018 tarihinde Kalana Üs Bölgesi yoluna patlayıcı tuzaklayarak Nurcan Karakaya ve Bedirhan bebeğin şehit edilmesi, 2016 yılında Yüksekova İlçesi Büyükçiftlik Jandarma Karakol Komutanlığı'na saldırının yapılması, 2018 yılında merkez 1565 Rakımlı Tepe Üs Bölgesi'ne yapılan saldırı ile saldırıya müdahale için giden birliklere yönelik Kırmızı Tepe Üs Bölgesi'nde EYP (el yapımı patlayıcı) patlatılması, 2018 yılında 3468 Rakımlı Tepe Üs Bölgesi'ne silahlı taciz atışı yapılması, 2018 yılında Yüksekova İlçesi Kolbaşı Köyünde bulunan baz istasyonuna EYP ile eylem yapılması olaylarının faili olduğu tespit edilmiştir.

3 KALAŞNİKOF, 10 EL BOMBASI ELE GEÇTİ

Yapılan arama tarama faaliyeti neticesinde 3 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 15 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 425 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 10 adet el bombası, 2 adet sırt çantası, 3 adet şemsiye, 3 adet örgüt kıyafeti, 1 adet uyku tulumu, 1 adet el radyosu ve 1 adet panço ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

31 Temmuz 2018'de düzenlenen hain saldırının ardından Sivas'ta gerçekleştirilen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Bu katliamın bedelini ödeyecekler. İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz, parlamentoya geldiği anda onaylarım" demişti. Nurcan Karakaya ve oğlu Mustafa Bedirhan düzenlenen törenin ardından yan yana toprağa verilmişti.