Bekçi Murtaza Büyük İlgi Topladı

Bekçi Murtaza Büyük İlgi Topladı

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü’nün organizesiyle Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen “Bekçi Murtaza” isimli tiyatro oyunu, Adıyaman seyircisinden büyük ilgi gördü.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda izleyicilerle buluşan “Bekçi Murtaza” isimli oyun, 2 gün sahnelendi. Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyun, ilk gün halka, ikinci gün öğrencilere yönelik sergilendi. Salonu tıklım tıklım dolduran sanatseverler, oyunu pür dikkat izleyerek unutulmaz anlar yaşadı. Mümtaz Aydoğan Mengi, Fatih Yurdakul, Gonca Coşkun, Dilek Mengi, Sevi Demirçivi, Birce Birsel Çağlar, Ozan Hafızoğlu, Gülizar Oltulu, İrem Yurdakul, Kerem Corogil, Mustafa Turan, Niyazi Özgün Çoban, Pelin Tozkoparan, Ercan Kılıçarslan’ın rol aldığı ve Günay Ertekin’in Orhan Kemal’in ölümsüz eserinden uyarladığı bu eşsiz oyunun dekor tasarımını Seyhan Kırca, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını İzzettin Biçer, müziklerini Nejat Yavaşoğulları ve müzik sözlerini Yavuz Pekman yaptı. Murtaza isimli oyunun konusu ise şöyle; “1940’lı yıllarda savaş sonrası göç almaya başlayan Adana’nın gecekondu mahallesi, Alasonya’dan gelen Bekçi Murtaza ve ailesini ağırlamaktadır. Vazife her şeyden üstünse, alınmışsa sıkı kurs, görülmüşse amirlerden disiplin ve terbiye, sadece vazifenin üstünlüğü varsa, işte orada Mutaza’nın neşeli başlayıp trajediyle biten öyküsü hayat bulur”
İlgiyle izlenen tiyatro oyununun sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanvekili Muhittin Büyük, oyuncuları tebrik ederek çiçek takdim etti.
Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızın tiyatro özlemini bir nebze de olsa giderebildiysek ne mutlu bizlere. Bundan sonra Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu’nun da desteğiyle zaman zaman tiyatro oyunlarını halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde bilgi verildi.