Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Beklenen fabrikada sona geliniyor!

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması konusunda mutlu sona yaklaşıldığını söyledi.

Yayınlanma:
Beklenen fabrikada sona geliniyor!

Konuyla ilgili Bursa’nın en çok pancar eken ilçelerinden Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl ve Susurluk’un belediye başkanları ve AK Parti ilçe başkanlarıyla ilk teşebbüsü Karacabey’de düzenlenen toplantıyla yaptıklarını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Karacabey’deki toplantının ardından bu kez Susurluk’ta bütün siyasi partilerin belediye başkanları ve ilçe başkanlarının ve Bursa ile Balıkesir ilçelerinin ziraat odaları başkanlarının iştirakiyle daha geniş bir toplantı yaparak Ankara’ya gitme kararı aldık. Kararın ardından Ankara’ya giderek, Türkiye Şeker Kurulu’nda görüşlerimizi bildirdik” dedi.
Erhan Erdem, toplantıda Susurluk Şeker Fabrikası’nın, bölgenin denge unsuru olduğunu söylediğini belirterek, “Bu fabrikanın çalışması sadece çiftçiler için değil, küçük ve büyükbaş hayvancılık yapanlar içinde önemli olacaktır. Onlar da bu fabrikadan yararlanacaklardır. Fabrikada çalışan işçiler kadar, nakliyecilik yapan bölge insanımıza da ekmek kapısı olacak” şeklinde konuştu.

Fabrikaya ekip gönderildi
 
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Ankara’daki toplantının ardından Türkiye Şeker Kurulu Genel Müdürlüğü tarafından Susurluk şeker Fabrikası’na bir ekip gönderilerek incelemelerde bulunulduğunu ifade ederek, “Genel müdürlük, fabrikaya ekip göndererek kota hakkında çalışmalarda bulundu. Bölge şefliklerinden kota aldı.
Karacabey’den de 100 bin ton talep edildi. Fabrika açılınca net olarak kotalar belli olacaktır. Ama şunu belirtmeliyim ki, bu fabrika bölgemiz adına tam bir denge unsuru. Ekolojik denge bakımından da önemli bir işletme. 1 dönüm pancar, 3 dönüm ormanın verdiği oksijeni üretiyor. İnsanlarımız şuan mısırdan üretilen şekerimsi bir şeyi tüketiyor. İnsanlarımızın pancardan üretilen şekeri tüketmeleri gerekir.

Çiftçiye ve insana önem veren bir ülke, pancar üretimini şaha kaldırmalıdır. Kaldı ki pancarın her şeyi faydalı ve hiçbir kısmı çöp olmuyor. Ama çiftçiler ama hayvancılar pancarın her şeyinden yararlanabiliyor. Eğer fabrika açılırsa ülke tarımı eski güzel yıllarına geri döner. Bu arada fabrika açılınca, 14 polar altında gelen pancarlar devlet tarafından sübvanse edilerek çiftçiye 14 polar olarak parası ödenmelidir. Fabrikayı kapamayı bırakın, torku zihniyetine geçilmelidir. Pancardan sadece şeker değil, şekerden değişik mamuller üretilmelidir. Bu fabrika, ülkeye çok daha faydalı hale getirilmelidir” dedi. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler