Belçika - Güney Kore maçın golleri / TIKLA İZLE

Belçika - Güney Kore maçın golleri / TIKLA İZLE

H Grubu'nda ikide 2 yaparak 2. tura çıkmayı garantileyen Belçika ile tur için mutlak kazanması gerek Güney Kore Arena Corinthians Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Birçok futbol otoritesinin gizli favorileri arasına dahil ettiği Belçika, 6 puanın verdiği özgüvenle sahada yer alırken ilk dakikalarda kontrollü bir oyun sergiledi. Dakikalar ilerledikçe oyuna ısınan ve Güney Kore kalesine yüklenen Belçika, önemli fırsatlar yakalasa da son toplarda başarısız olunca fileleri havalandırmayı başaramadı.

Belçika'nın yanında 2. tura yükselmek isteyen Güney Kore ise mutlak kazanması gereken maçta rakip yarı sahada organize olmaya çalıştı ancak uzak doğu ekibinin atakları oldukça cılız kaldı.

İlk 45 dakika 0-0 sonuçlanması beklenirken Belçika devrenin son anlarında 10 kişi kaldı. Güney Kore yarı alanının ilk metrelerinde Kim Shin-Wook'a faul yapan Steven Defour, yaptığı faulün ardından rakibin kaval kemiğine kasıtlı olarak bastığı için hakem kendisine direkt kırmızı kart gösterdi.

İkinci yarının büyük bir bölümü kısır futbola sahne olurken Belçika 10 kişi oyunu sürdürmesine rağmen kadro kalitesiyle rakip kalede daha çok görünen taraf oldu.

Güney Kore tur için umutlarını sürdürdüğü anlarda bu isteği yıkan isim Vertonghen oldu. Dakikalar 78'i gösterirken ceza sahası yayının hemen dışından sol çaprazdan Divock Origi'nin çektiği şut kaleci Kim Seung-Kyu'dan döndü. Pozisyonu iyi takip eden Jan Vertonghen altıpas çizgisine yakın bir yerden sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

Mücadelenin kalan bölümünde Güney Kore'nin son çabaları sonuç vermeyince Belçika sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından H Grubu'nda 3'te 3 yapan Belçika, 2. turda G Grubu ikincisi ABD ile eşleşti.



BELÇİKA - GÜNEY KORE MAÇININ GOLLERİ TIKLA İZLE

ALMANYA - ABD MAÇININ GOLLERİ İZLE TIKLA

PORTEKİZ - GANA MAÇININ GOLLERİ İZLE TIKLA

CEZAYİR - RUSYA MAÇININ GOLLERİ TIKLA İZLE