Belçika PKK'nın haber ajansının müdürünü serbest bıraktı!

Belçika PKK'nın haber ajansının müdürünü serbest bıraktı!

Fransız vatandaşı olduktan sonra Maxime Azadi adını kullanmaya  başlayan Demiralp'in tutukluluğuna yapılan itiraz, bugün karara bağlandı. Belçika  basınına göre,  Turnhout mahkemesi, Demiralp'in kefaletle serbest bırakılmasına  hükmetti.
Celil Demiralp, 15 Aralık'ta Hollanda'dan Fransa'ya giderken  Belçika'nın Turnhout şehrindeki "rutin bir kontrol" sırasında gözaltına  alınmıştı. Celil Demiralp, çıkarıldığı mahkemece ertesi gün tutuklanmış, avukatı  ise tutukluluğa itiraz etmişti.
Türkiye'nin, Celil Demiralp'in terör örgütüyle iş birliği yapmakla  suçladığı ve yakalanması için İnterpol'e talepte bulunduğu belirtilmişti.

Belçika'daki PKK davası
Belçika, sık sık başta PKK olmak üzere DHKP-C ve FETÖ mensupları ile  taraflarına gösterdiği "hoşgörülü" yaklaşımı nedeniyle gündeme geliyor.  Özellikle, AB'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK'lılara gösteri  yapma izni verilmesi tepki çekiyor.
Ülkede, 2006'da terör örgütünün Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden  Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında  soruşturma başlatılmıştı. Kasım ayında ise soruşturma davaya dönüştürülmüş, ancak  Brüksel Soruşturma Dairesi, "PKK'nın terör örgütü olmadığı iddiasıyla" dava  açılmasını reddetmişti. Federal Savcılık ise karara itiraz etmişti.
Türkiye, Belçika'ya terörle mücadelede yeteri kadar iş birliği  yapmamakla eleştiriyor. PKK'nın TV kanallarının yayın yaptığı ülkede, örgütün  bazı sözde liderleri de yaşıyor.