Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e hapis şoku

Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e hapis şoku

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık avukatları, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve Hazine Müsteşarlığı avukatı ile çok sayıda kişi katıldı.

Duruşmada, Hazine Müsteşarlığı Avukatı Duygu Türkmenoğlu, müsteşarlığın davaya katılma talebinde bulunduğunu bildirdi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, müsteşarlığın duruşmaya katılma talebini kabul etti.

Söz hakkı isteyen milletvekili Koca'nın bu isteği mahkeme heyetince reddedildi.

Duruşmada mütalaa veren savcı, "ihaleye fesat karıştırma" suçundan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 24 sanığın 5 yıldan 12 yıla kadar, "edimin ifasına fesat karıştırma" suçundan da Büyükerşen ve 12 sanığın 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı 11 Şubat'a erteledi.

Olay

Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Ocak 2013'te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden 5'i tutuklanmış, 18'i sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan 5 kişi ise bir süre sonra üst mahkemeye yapılan itirazların ardından tahliye edilmişti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de 31 Ocak'ta Cumhuriyet Başsavcısının çağrısı üzerine soruşturmayla ilgili ifade vermiş, 10 Temmuz 2013'te de 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık sıfatıyla savunma vermişti.