Belediye Başkanları Kentsel Dönüşüm Toplantısında Bir Araya Geldi

Belediye Başkanları Kentsel Dönüşüm Toplantısında Bir Araya Geldi

Zonguldak’ta Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verildi. Diğer illerde yapılan kentsel dönüşüm projelerinin de örnekleri gösterildi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın da katıldığı bilgilendirme toplantısında çok sayıda belediye başkanı salonda yerini aldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Mustafa Özmen; “ Yapıların birçoğu yalıtımsız, enerji açısından yetersiz, tesislerin alt yapılarının eksik ve yetersiz olması, yapıların birçoğunun imar planı açısından yasak, çarpık ve düzensiz olduğu görülmektedir. 19 milyon yapının yaklaşık 5 milyonu 2001 yılında başlatılan yapı denetim kanunu yapıldığı için durumu iyi gözükmektedir. Ancak 14 milyon yapının olası bir deprem anında tehlike altında olduğu aşikârdır. Ülkemizde başta deprem olmak üzere afet riskinin yüksek olması imar yapılaşmasına karşı yasak yapıların bulunması yapı stoğumuzun büyük bir kısmının güvensiz olması sebebiyle can ve mal kayıplarının gerçekleştiği afetler oluşmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur” dedi.
Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Mustafa Özmen’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Yavuz Ataseven gerçekleştirilen toplantının programın akışı ile ilgili bilgiler verdi. Ataseven yaptığı konuşmada; “ İnşaat Mühendisi arkadaşlarım Eray Afşar, Burçin Cevahir Ercan ve inşaat teknikeri İlyas Uyguner ile birlikte sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Bu arada genel müdürlüğümüzden riskli alanlar daire başkanımız Mimar İlknur hanım, Finans Daire başkanlığından Hasan bey aramızda bulunuyor. Onlar da bizlere sunumlarını aktaracaklar. Sunumumuzun ikinci kısmı soru cevap şeklinde gerçekleşecek. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra İnşaat Mühendisi Eray Afşar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Finans Uzmanı Hasan Çolakoğlu, Mimar İlknur Kayın Taşyurt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Burçin Cevahir Ercan ve İnşaat Teknikeri İlyas Uyguner sunumlarını gerçekleştirdi.
Zonguldak Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı sunumların ardından soru cevap şeklinde devam etti.