Belediye Evlendirme Personeline Hizmet İçi Eğitim Verildi

Belediye Evlendirme Personeline Hizmet İçi Eğitim Verildi

Bodrum Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Nikah işleri Birimi personeline "Nikah ve Evlendirme" konularında hizmet içi eğitim verildi.
Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, hizmet içi eğitim çalışmalarına hızla devam ediyor. Düzenlenen eğitim çalışmaları kapsamında İnsan Kaynakları Müdürlüğü bünyesindeki Eğitim Birimi ve Belediye Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı Nikah İşleri Birimi tarafından Nikah İşleri Birim personeline yönelik "Nikah ve Evlendirme Eğitimi" verildi.
Bodrum Belediyesi Nikah İşleri Sorumlusu Özlem Acar tarafından verilen eğitimde Bodrum Nüfus Müdürü Ahmet Güner tarafından da bilgi aktarımı yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren nikah ve evlendirme konularının işlendiği seminer, Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Bodrum Belediyesi Nikah ve Evlendirme Eğitimi kapsamında personele; Evlendirme Ehliyetin Koşulları, Evlenme Başvurusu, Evlendirme Yetkisi, Yabancı Uyrukluların Türkiye’de Evlenmesi ve İstenen Belgeler konularında eğitimler verildi. Ancak eğitim çalışması, Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü Eğitim Birimince daha da genişletilerek; Lahey Anlaşmalı Ülkeler, İngilizce Pratik / Evlilik Metni ve Konuşması, İngilizce İstenen Belgeler, Evlenme Töreni, Evlenme Süreci Tablosu, Davranış ve Tavırlar ile Kişisel Bakım ve Dış Görünüş gibi konular hakkında da personel eğitime tabi tutuldu.
Belediye Eğitim Biriminin evlendirme eğitimi içerisine katmış olduğu bu ekstra eğitimler, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi tarafından da beğeni kazandı. TBB Belediye Akademisi yetkilileri, 2015 yılı eğitim porföylerindeki "Nikah Eğitimi" içeriğini Bodrum Belediyesi’nin yapmış olduğu bu çalışmadan feyzalarak zenginleştirmeyi planlıyor.