Belediye İçmeler’de Kamu Alanı İşgaline Son Verdi

Belediye İçmeler’de Kamu Alanı İşgaline Son Verdi

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde Belediye iyileştirme çalışmaları kapsamında imar planında kamuya ait görünen fakat bazı oteller tarafından kullanılan alanları kamu kullanımına açmak için harekete geçti.
Marmaris Belediyesi ,İçmeler mahallesi sahil yolundaki otellerin kullanım alanı olarak işgal ettiği yaklaşık 3.5 dönümlük alanda çalışma başlattı.Bu kapsamda Fen işleri müdürlüğü ekipleri kamuya ait arazi üzerine taşan otellerin bahçelerinde yıkım gerçekleştirdi.
İmar planına aykırılık olduğu gerekçesiyle çalışmaların yapıldığını dile getiren Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, “imar planında bulunan bu yolu halkın kullanımına açıyoruz” ifadesinde bulundu.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından kapanan 5 belde belediyesinin ve 13 köyün tüzel kişiliğinin Marmaris Belediyesi sorumluluğuna geçtiğini hatırlatan Kaplan,“İmara aykırı olan tüm yerleri temizlemeye başladık. Bu yol da bu yerlerden biriydi” dedi.
Kaplan, İçmeler’de başlanan yıkımın, imar planında yol ve yeşil alan olarak görünen kamu alanlarının halkın kullanımına açılması amacıyla yapıldığını savundu.Kamunun menfaatlerini göz önüne alarak çalıştıklarının altını çizen Kaplan,, çalışmaları yaz sezonu öncesinde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özgür Han, ise imar planını uyguladıklarını belirterek, Kaçak yapıları yıktıklarını kaydetti. İçmeler’de iyileştirme çalışmalarının park içinde bulunan Yakamoz Restoranın yıkımıyla başladığını hatırlatan Han, kamusal alanların yeniden halkın kullanımına açılmasına çalıştıklarını ifade etti.