Belediye Şoförlerine Saldırı

Belediye Şoförlerine Saldırı

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık, belediyeye ait şehir içi otobüslerini kullanan şoförlere yönelik saldırıları kınadı.
Cumhuriyet Caddesinde yapılan basın açıklamasına Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, Demokratik Bölgeler Partisi Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras, Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Sırrı Sakık, yapılan saldırıyı kınayarak “Bugün büyük bir üzüntü içinde olduğumu sizle paylaşmak istiyorum. Bizden önceki dönemlerde özel halk otobüslerinin ihaleleri yapılmış, ama belediye başkanı korktuğu için büyük çoğunluğu belediyeye karşı sorumluluklarını yerine getirmemişler. Üç yıl içerisinde tek lira ödemeyen halk otobüsleri var ve bunlar terör estiriyor. Biz geldiğimizde de 3 defa bizim çalışanlarımızı darp ettiler. Şu an arkadaşlar yanı başımızda yüzleri gözleri sargı bezi içerisinde, bu darp edildiklerinin bir göstergesidir. Bu olaydan önce de iki kez böylesi sorun yaşandı. Dün yine arkadaşlarımız saldırıya maruz kalmış. Bunlar belediyenin çalışanlarıdır. Bunların günahı ne? Sizlere iyi bir hizmet sunmak için çabalıyorlar. Ama bunlar alışmış. Onun için belediyeyi baskı altına almaya çalışıyorlar” dedi.
İki kez bu ve buna benzer olaylar olduğunu ve hat sahiplerini çağırdığını belirten Sakık, şöyle konuştu: “Ben burada size sesleniyorum. Bakın sizin şoförleriniz, muavinleriniz terör estiriyor. Bu kentte teröre müsaade etmem, bu kentte huzura ihtiyacımız var. Bu huyunuzdan vazgeçin ve sorumluluklarınızı yerine getirin. İki kez olup bitenlerin üstünü örttüm, ne yazık ki dün aynı olay tekrar yaşandı. Buralarda hiç kimse mafya vari davranarak at oynatamaz. Buralarda halkın ekmeğine, sağlığına el uzatmak gibi bir hakkınız yok. Siz halktan para alıyorsunuz, insanlardan para alıyorsunuz, onlara hizmet sunmak zorundasınız. Terör estirerek bu halkı yıldıramazsınız." Açık ve net olarak söylediğini anlatan Sakık, sözlerini şöyle tamamladı: "Aşiretler ve aileler Kürt halkının bir gerçeğidir, bunlara saygı duyarız ama aşiretinizle, ailenizle buralarda bunları acımasız bir silah gibi halka karşı kullanırsanız ilk önce beni karşınızda bulursunuz. Buralarda öyle efelenmek yok. Biz bunların ağa babalarına boyun eğmedik ve eğmeyiz. Sevgili kardeşlerim sizden ricamdır, onlar belki sokakları tetikleyebilirler ama biz örgütlü bir yapıdan geliyoruz. Biz onların şiddetine şiddet ile değil, yasal yollardan bütün hukukumuzu kullanacağız. Onlara hukuk noktasında cevap vereceğiz. Diliyoruz ve umuyoruz ki bunlardan ders alırlar. Bir daha bu tür şey olmaz. Darp ettikleri arkadaşlarımızdan, Ağrı halkından ve belediyemizden özür dilemek zorundadırlar”
Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.