Bem-bir-sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’dan Sağduyu Çağrisi:

Bem-bir-sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’dan Sağduyu Çağrisi:

Türkiye’nin 81 ilindeki belediye ve özel idarelerde örgütlü bulunan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, ‘sağduyu’ çağrısı ve ‘provokasyon uyarısı’ yaptı.
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Ortadoğu’da küresel terörizmin istediği karışıklığın uzun yıllardan beri sürdüğünü ancak din adına katliam yapan IŞİD terörü ile bugün zirve yaptığını kaydetti. Turbay, IŞİD’in gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamların İslam Dini’ne zarar verdiğini ve din üzerinde algı değişikliği operasyonu yürütülmek istendiğine dikkat çekerek, “Kobani’deki katliamlara karşı gerçekleştirilen destek eylemleri bir anda uluslararası provokatörler tarafından anarşi ve kaos ortamına dönüştürülmüştür. Oyun her zamankinden daha büyüktür. Türkiye’yi Ortadoğu topraklarında kendi oluşturdukları bataklığa çekmek isteyenler bugün ülkemizde bunu PKK ve Hizbullah’ı karşı karşıya getirerek, dindar Kürt vatandaşları hedef tahtasına koyarak gerçekleştirmekte, güvenlik güçlerimizi hedef alarak bunca emek verilen çözüm sürecini bir anda yok etmek istemektedirler” dedi.
Sokak terörü ve anarşi ortamlarında ‘hak’ aranamayacağını, mazlumların ise zulümden asla kurtulamayacağını kaydeden Turbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kobani katliamları bahane ederek çıkılan sokaklarda terör estirenler, polis müdürlerimizi şehit edenler, kamu binalarını yakıp yıkanlar, gördükleri her sakallıyı IŞİD militanı diyerek hedef tahtasına koyanlar ve 40’ın üzerinde cana kıyanlar küresel provokatörlerdir. Terör örgütü PKK’nın çözüm sürecinde uyutulan hücrelerini harekete geçiren bu provokatörler sokakları kan gölüne çevirmiş,ülkemizin kavuştuğu demokratik duruşa ilişkin algıyı yok etmek üzere harekete geçmişlerdir. İlan edilen sokağa çıkma yasağı görüntüleri anında yabancı istihbarat servisleri tarafından dünyaya servis edilmiş, Türkiye sanki bölgenin en tehlikeli, en güvenilmez ülkesi gibi gösterilmiştir. Kobani’yi yakıp yıkanlar ile sınırı neden açtınız, neden bu kadar Suriyeli ve Iraklı Kürtleri içeri aldınız diyenlerin aynı zihniyetin temsilcileri olduğunu asla unutmayalım.”
Türkiye’de yaşayan Kürt kardeşlerimizi provoke etmek için ‘ne duruyorsunuz sokaklara inin, Kobanili kardeşleriniz için direnin’ çağrısı yapan sorumsuz siyasetçilerin, bugün yapmış oldukları sağduyu çağrısının inandırıcı olmadığını kaydeden Turbay, “Terör örgütü lideri Öcalan aracılığı ile yaptırılan sağduyu çağrısı, PKK militanlarınca dün akşam şehit edilen emniyet müdürlerimizi geri getirmeyecektir. Bizatihi ayni zihniyetin temsilcisi olan bir kadın milletvekilinin elinde taşla sınır hattında güvenlik güçlerini taşladığı gerçeğini de zihinlerden silinmeyecektir. Bu olayların yatışmasında Türk Devleti’ni acz içinde gösterip PKK’yı ve elebaşısı Abdullah Öcalan’ı ön plana çıkarmak isteyenlerin bu oyununu da milletimiz görmektedir. Kobani’deki ölümlerden daha fazla kişinin sokak terörü ile öldürüldüğünü görmek, oyunun ne kadar büyük olduğunu ve kimler tarafından tezgahlandığını da ortaya koymaktadır. Terör örgütü PKK bu olaylarla iddia ettikleri gibi Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olmadığını en açık dille bir kez daha ortaya koymuştur. Milletimiz tüm bu gerçekleri iyi fark etmeli, sağduyusunu kaybetmemeli, anarşi ve terör ortamından hak aramanın mümkün olmadığını bilmelidir” dedi.