Bereket Sofrası Bursa'da huzurevi sakinleri için kuruldu

Bereket Sofrası Bursa'da huzurevi sakinleri için kuruldu

Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinlikleri devam ediyor. 2 yıldır her Cuma sabahı düzenlenen Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği, bu hafta Yeniceköy’de yeni hizmet vermeye başlayan huzurevi ve aşevinde kuruldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Meclis Üyeleri, AK Partili yöneticileri ile İlçe Müftüsü Kazım Güzel’in hazır bulunduğu Bereket Sofrasına katılan huzurevi sakinlerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Mehmet Çağlayan Camisinde kılınan sabah namazının ardından caminin karşısında bulunan ve resmi açılışı kısa bir süre sonra gerçekleştirilecek olan İnegöl Belediyesi Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğü içerisinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Cami cemaati ve huzurevi sakinleri ile simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı sonrasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş huzurevi sakinleri ile hasbihal etti.

YENİ HUZUREVİ VE AŞEVİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Başkan Aktaş, huzurevi sakinlerine yeni mekanlarının hayırlı olmasını diledi. Değerli büyüklerimiz için her türlü konforun düşünüldüğü bu nezih mekanın açılışını yakın bir zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Fatma Betül SAYAN KAYA Hanımefendi’nin katılımlarıyla gerçekleştireceklerini belirten Aktaş, “ 2 yıldan beri her Cuma sabahı bir camide namazını cemaatle birlikte eda edip daha sonra Bereket Sofrası adını verdikleri kahvaltıda bir araya geliyoruz. Bereket Sofralarında simit, peynir ve zeytinle kahvaltı yaparak mahalle sakinleri ile sohbet ediyoruz. Bu sabahta Mehmet Çağlayan Camiimize geldik. Sabah namazımızı eda ettikten sonrada sizlerle bu güzel mekanın içinde sıcak bir yuvada kahvaltı yapma fırsatına ulaştık. Tabi yeni hizmet vermeye başladığımız için ufak tefek aksaklıklarımız olabilir. Bu eksiklikleri de en kısa zamanda gidereceğiz. Tabi bu nezih mekanın yapılması için 1 Milyon TL’ye kadar katkı ve destek veren Mehmet Göztepe Beyefendiye sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel mekanda siz değerli büyüklerimizi rahat ettirebilmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Başkan yardımcımız Gülhan Hanım nezdinde müdürümüz Recep Şen ve huzurevi çalışanları bu konuda üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yapıyorlar. İnşallah bu güzel ve nezih mekanda tüm büyüklerimiz huzurla ve rahatça bir yaşam sürerler” dedi.

BEREKET SOFRALARI AMACINA ULAŞIYOR
Halkımızla buluşma adına başlattığımız ve büyük bir teveccüh gören “Bereket Sofrası” birlik ve beraberliğin en güzel örneğini bizlere göstermektedir diyen Aktaş, “Ülke olarak önemli sınavlardan geçiyoruz. Sabrımızı her alanda sınıyorlar. Böyle bir dönemde yapmamız gereken birlik ve beraberliğimizi daha da artırarak bizleri bu coğrafyada istemeyen iç ve dış mihraklara en güzel cevabı vermemiz gerekiyor. İşte her Cuma sabahı kurduğumuz bu bereket sofraları ile birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiğini gözlemleyebiliyoruz. Bu kutlu güne büyüklerimizin dualarını alarak başlamak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor ” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ DEVLET GÜÇLÜ BELEDİYE
Güçlü devlet güçlü belediye olunca böyle güzel mekanlar ortaya çıkıyor diyen Aktaş, “İnsan odaklı çalışma prensibiyle çıktığımız bu yolda 7/24 şehrimizin dört bir tarafında tüm gücümüzle bu güzel şehre hizmet etmeye devam ediyoruz. İnşallah bundan sonrada halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda ortaya koyacağımız önemli projeler ile İnegöl’ü yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehir olgusu içerisine yerleştirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Duaların da yapıldığı Bereket Sofrası buluşmasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş, huzurevi sakinleri ile hasbihal edip, onların talep ve şikayetlerini dinleme fırsatı da buld