Bergüzar Korel çağrıda bulunmuştu! Bursa'da yaşayan minik Gökalp'in tedavisi için son 23 gün...

Bergüzar Korel çağrıda bulunmuştu! Bursa'da yaşayan minik Gökalp'in tedavisi için son 23 gün...

Bursa'da yaşayan ve Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tip 2 teşhisi konan 22.5 aylık Gökalp bebeğin, Amerika'daki tedavi olması için gereken 2 milyon 400 bin dolar için son 23 gün...

Oyuncu Bergüzar Korel, tedavisi için gerekli olan ilacı alamayan ve tedavi masraflarını karşılayamayan SMA'lı (Spinal Musküler Atrofi) çocuklar için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu. Bergüzar Korel'in çağrısına yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İlaç temininde hiçbir sorun yaşanmayacak. Ağız yoluyla alınan benzer bir ilaç geliştirildiğini ve ruhsatının da alındığını söylemek isteriz. SMA Tip-1, Tip-2, Tip-3 ilaçlarına erişimde hiçbir sorun yaşanmayacak" ifadelerini kullandı.

GÖKALP BEBEK YARDIM BEKLİYOR

Bergüzar Korel'in paylaşımıyla bir kez daha gündeme gelen SMA'lı çocuklardan biri olan ve Bursa'da yaşayan Gökalp bebeğin ise Amerika'daki tedavisine gerekli olan 2 milyon 400 bin doların toplanabilmesi için son 23 günü kaldı. 

Gökalp'in annesi Yelda ve babası Sefa Küçük, bebeklerinin hayata tutunabilmesi için, yoğun çaba sarf ediyor. Bursadabugün.

Gökalp'e bu hastalığı yenebilmesi için dünyada sadece Amerika'da uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı bulunan yaklaşık 2 milyon 400 bin dolarlık tedavinin uygulanması gerekiyor. Küçük çifti, açtıkları '@gokalp_sma' isimli sosyal medya hesabı üzerinden bebeklerinin yaşama tutunabilmesi için yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın başladığı zamandan bu yana, devlet yetkilileri, iş insanları, oyuncu, şarkıcı, sosyal medya fenomeni birçok kişinin de çağrısıyla bu zamana kadar 1 milyon 900 bin dolar toplandı. Gökalp'in yaşama tutunabilmesi ve 'gen' tedavisine başlayabilmesi için yaklaşık 30 bin kişiden toplanacak olan 100 liralık bağışa ihtiyacı var. 

ULUSLARARASI BAĞIŞ PLATFORMUNDAN HESAP AÇILDI

2 milyon 400 bin dolarlık tedavinin karşılanabilmesi amacıyla Gökalp'in ailesi öncülüğünde, Amerika merkezli uluslararası bağış platforumu 'Gofundme' da Gökalp adına banka hesabı açtı. 23 gün içerisinde tedavi ücretinin tamamının toplanması durumunda Gofundme Bağış Platformu, parayı Gökalp'in tedavi olacağı hastaneye aktaracak.

ÜNLÜ İSİMLER DE GÖKALP'İN YARDIM KAMPANYASINA DESTEK VERDİ 

Spor ve sanat dünyasının ünlü isimleri Gökalp'e yardım kampanyasına destek de bulundu. Destek veren isimler arasında Recep Onur Kıvrak, Mert Günok, Arda Turan, Burak Yılmaz, Bergüzar Korel, Hazal Kaya, Pınar Altuğ, Eser Yenenler, Oğuzhan Koç, İbrahim Büyükak, Ceyda Düvenci, Bengü, Aslı Enver, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Ertem Şener ve Demet Akalın yer aldı. Bu isimler sosyal medya hesaplarında da Gökalp'in durumuna ilişkin paylaşımlar yaparak, takipçilerinden destek istedi.