Berkin Elvan’ın Annesi Basın Toplantısında Fenalık Geçirdi

Berkin Elvan’ın Annesi Basın Toplantısında Fenalık Geçirdi

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Berkin Elvan’ın anne ve babası ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Berkin Elvan’ın vurulma anının görüntüsünü izlettirince anne Gülsüm Elvan sinir krizi geçirdi.
TBMM’de Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Berkin Elvan’ın vurulma anını gösteren videoyu gazetecilere izlettiren Hüseyin Aygün, Berkin Elvan ile ilgili yaptığı açıklama ile gündeme gelen sanatçı Yavuz Bingöl’e de tepki gösterdi. Toplantı salonuna kurulan ekranda oğlunun vurulma anını oturduğu yerden izleyen anne Gülsüm Elvan ağlamaya başladı. “Eliniz kırılsın diye ağlayan Gülsüm Elvan sinir krizi geçirince eşi Sami Elvan ve Hüseyin Aygün sakinleştirmeye çalıştı. “Tayyip Erdoğan senin oğlunda böyle vurulsun” diyerek ağlayan Gülsüm Elvan, basın toplantısının düzenlendiği salondan Avukat Engin Gökoğlu ve Hüseyin Aygün tarafından çıkartıldı.
4 polisin ismi Cumhuriyet Savcılığı’na verilmediği için davanın tıkandığını belirten Hüseyin Aygün, “Bu görüntüler dosyaya sunulalı aylar oldu. İstanbul Emniyeti bu görüntülerde yer alan kişilerin yüzleri, fiziki halleri çok açık olduğu halde bu 4 polisin isimlerini aylardır Cumhuriyet Savcılığı’na bildirmedi. O nedenle bu dosya tıkanmış durumda. Berkin’i böyle duvarların altına gizlene gizlene korkakça öldürenler o kadar korkak ki, mahkemede savunma yapmaya, kendilerini savunmaya bile cesaret edemiyorlar. Berkin’in annesi ve babası dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bu yüzden görüştüler. Cemil Çiçek ilgileneceğini söyledi, takip edeceğiz” diye konuştu.
Yavuz Bingöl’ü de eleştiren Aygün, “Bu polislerin bir an evvel mahkemeye isimlerinin verilmesi ve bir kamu davasının açılması lazım. Aksi halde Yavuz Bingöllerin kendi kişisel reklamlarını yaptığı, başkalarının 14 yaşındaki bir çocuğun ölü bedeni üzerinden siyaset yaptığı utanılacak günleri görmeye devam ederiz” şeklinde konuştu.
Eşinin bu görüntüyü ilk defa izlediğini ifade eden Sami Elvan ise, “Eşim ilk defa izledi bu görüntüleri, ben daha önceden izlemiştim. Eşim ve çocuklarım izlememişti. Anne yüreği dayanamıyor. Bu anneyi Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ve arkasındaki yandaşları her gün siyaset alanlarında konu yapıyorlar. Bizim çocuğumuzun üzerinden kimse bu şekilde prim yapmasın. Bunlar hakkında gerekli işlemleri, nerede bir hakkımız varsa da davamızı açacağız” açıklamasında bulundu.
İsim vermeden Yavuz Bingöl hakkında 5 kuruşluk tazminat davası açacaklarının altını çizen Elvan, “En son kişi hakkında da 5 kuruşluk dava açacağız. Neden Berkin’in hakkında, annesini yuhalayan kişiyi neden onuru etmiş onun için ona 5 kuruşluk maddi ve manevi tazminat davası açacağız” ifadelerini kullandı.