"Beşi bir yerde" Bursaspor

"Beşi bir yerde" Bursaspor

Sezona kötü başlayan yeşil-beyazlı takım, ilk 3 maçında taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Deplasmanda Trabzonspor'a 1-0, sahasında Gaziantepspor'a yine 1-0, rakip sahada Medipol Başakşehir'e 2-1'lik skorlarla yenilen Bursa temsilcisi, ilk galibiyetini 4. haftada sahasında Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek elde etti.

Bir sonraki hafta Fenerbahçe'ye konuk olan Bursaspor, 2-1'lik yenilgiyle İstanbul deplasmanından eli boş döndü. Taraftarlarının önünde Eskişehirspor'u 2-0, deplasmanda da Çaykur Rizespor'u 3-2 yenerek iki haftada hanesine 6 puan yazdıran yeşil-beyazlılar, 8. haftada Bursa'da Antalyaspor'a 2-0 mağlup oldu ve taraftarlarını yine üzdü.

Sahasında beklenmedik sonuçlar alan Bursaspor, 9. haftada Kasımpaşa deplasmanından 1-0 galibiyetle dönerek bir anlamda Antalyaspor yenilgisini telafi etti. Sezonun 10. haftasında dün Medicana Sivasspor'u konuk eden "Yeşil Timsah", zorlanmasına rağmen bu maçı da 1-0 kazanarak üst üste ikinci galibiyetini alıp puanını 15'e çıkardı.
Puan olarak geçen sezonu yakaladı

Bursaspor, Süper Lig'de geride kalan 10 maçında 5 galibiyet, 5 yenilgi aldı.

Yeşil-beyazlılar, 1-0'lık dünkü Medicana Sivasspor galibiyetiyle bu sezon ilk kez Çek futbolcusu Tomas Necid'in gol atmadığı bir maçtan 3 puanla ayrıldı.

Bursa temsilcisi, 10 haftada rakip filelere 12 gol gönderdi, aynı sayıda golü de kalesinde gördü.

"Yeşil Timsah", geçen sezonun ilk 10 haftasını da bu sezon olduğu gibi 15 puanla kapatmıştı. Bu süreçte 4 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi alan Bursaspor, 16 gol atmış, 10 gol yemişti.