Beşiktaş'a derbi öncesi moral: 3-1

Beşiktaş'a derbi öncesi moral: 3-1

Maça taraftarının desteğiyle iyi başlayan beşiktaş, aradığı golü 13. dakikada duran toptan buldu. Sağ taraftan Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Boutaib'e çarpan top, altıpasta Negredo'nun önüne düştü. İspanyol futbolcu, sert bir vuruşla takımını öne geçirdi. Ligde 7. kez fileleri havalandıran golcü isim, taoplamda da 15 gole ulaştı.  

Golden sonra oyunu daha rölantide götürmeye çalışan Beşiktaş, 33. dakikada kalesinde hiç beklemediği bir gol gördü. Boutaib'in pasıyla ceza sahasının sol tarafında topu kontrol eden Pereira ceza sahasında önce Vida'yı ekarte etti, ardından da skora dengeyi getiren gole imza attı. 

İkinci yarıda oyunu tamamen Malatya yarı alanına yıkan Beşiktaş, aradığı golü 81. dakikada buldu. Adriano'nun nefis ortasında siyah beyazlıların 2018'deki en golcü ismi Talisca sahneye çıktı ve kafayla takımını bir kez daha öne geçirdi. Brezilyalı yıldız böylece ligdeki 13. golüne imza atmış oldu. 

88. dakikada siyah beyazlılar farkı ikiye çıkardı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Quaresma, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını rahatlatan isim oldu. 

Maçı da 3-1 kazanan Beşiktaş, puanını 62'ye çıkardı ve Galatasaray derbisi öncesinde hata yapmamış oldu. Malatyaspor ise 38 puanda kaldı.