Beşiktaş'a Fenerbahçe'den karşı hamle!

Beşiktaş'a Fenerbahçe'den karşı hamle!

Bu sezon büyükler transfer konusunda geçmiş sezonlara göre daha ekonomik hareket ediyor. Çok büyük ses getiren ünlü isimler yok ama son 1.5 ayı meşgul eden konu Gökhan Gönül olayıydı… Fenerbahçe’den “ayrıldı, ayrılıyor, kaldı, kalacak” derken 9 sezondur sarı-lacivertli formayı giyen ve mukavelesi biten Gönül, Beşiktaş’ı tercih etti. Gerek kulüpler arasında gerekse milli oyuncu ile Fenerbahçe Kulübü arasında sert göndermeler vardı… “Konu kapandı” denirken Fenerbahçe ‘söylemsel’ olarak değil ama ‘eylemsel’ olarak “Daha maç bitmedi” dedi.

Sürpriz teklif
Ve bitmediğini de gösterdi… Beşiktaş’la 1 yıl opsiyonu daha olan ancak kullanmayıp teklifleri değerlendirmeye alan Mario Gomez için kulübü Fiorentina’nın kapısı çalındı… Fenerbahçe yönetimi bunu yaparken de ince hesaplar peşindeydi. Nedir bu ince hesaplar? Öncelikli olarak transferdeki kilit isim Robin van Persie… Bekleneni veremeyen, istikrarsız bir görüntü sergileyen, Fenerbahçe ile kan uyuşmazlığı yaşadığı görülen Hollandalı oyuncu satılacak yerine ise Süper Lig’i bilen, kalitesi tartışılmaz olan Kral Gomez alınacak. Ve bir taşla iki değil “3 kuş” vurulacak.

Maliyet hesapları
Ayrıntılarında hem ekonomik nedenler var hem de derin bir hesaplaşma… Robin van Persie’ye Çin’den, Amerika’dan ve Premier Lig’den teklifler var. Ancak şu ana kadar kulübe ulaşan resmi bir başvuru yok… Kulüpler, oyuncunun menajeri üzerinden nabız yoklamaya devam ediyor. Menajeri de Topuk Yaylası kampında keyifsiz ve kafası karışık olan Hollandalı futbolcuyla fikir alışverişinde bulunuyor. Sarı-lacivertlilerin RvP’den beklentisi 10 milyon avro. Ayrıca ünlü forvetin 6 milyon avro civarında da yıllık ücreti söz konusu. Yönetim, RvP’den gelecek parayla Gomez’i kadrosuna katmayı planlıyor...

Sezon öncesi GOL!
Fiorentina ile 10 milyon avroya bir anlaşma sağlanırsa Gomez 6 milyon avro altında bir rakama ikna edilmeye çalışılacak… Böylece verimsiz ve performansıyla soru işareti oluşturan golcüden kurtulup “bitirici” bir forvete kavuşulacak. Tabii ki en önemli düşünce, Beşiktaş ile Gökhan Gönül hesabını kapatmak. Özetle yönetim, Gönül’ü ayarttığını düşündüğü Beşiktaş’a Gomez hamlesiyle önemli bir darbe vurma girişiminde. Düşünce ve planlar böyle, uygulamayı zaman gösterecek. Ki şunu da hatırlatalım; Mario Gomez terör olayları nedeniyle Türkiye’ye soğuk bakıyor.