Beşiktaş Arsenal maçı golsüz bitti

Beşiktaş Arsenal maçı golsüz bitti

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş ile İngiliz ekibi Arsenal arasında oynanan maç 0-0 beraberlikle bitti. Arsenal'in 10 kişiyle tamamladığı maçta Beşiktaş birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi.

İlk yarı

Oyuna istekli başlayan Beşiktaş, başlama vuruşuyla birlikte Demba Ba ile ilk pozisyonunu buldu. Savunmada Motta ile hata yapan siyah-beyazlı ekibin oyun düzeni bozuldu. Rakibin etkin olduğu alanı genişletmesiyle kaleden uzak kalan ev sahibi ekip, ilk dakikalardaki gibi pozisyon üretmekte zorlandı. Topun kontrolünü tekrar eline alan Beşiktaş, uzaktan şutlarla rakip kaleyi yoklamasına rağmen istediği golü bulamadı.

Arsenal, topu ayağında tutarak Beşiktaş'ın baskı kurmasını engellemeye çalıştı. Rakibini kendi yarı alanından geriye doğru iten İngiliz temsilcisi, kurduğu baskıyla siyah-beyazlıları hataya zorladı. Bunda başarılı olan konuk ekip, özellikle sağ kanatta Wilshere ile etkili oldu.

İlk yarının son dakikasında iki takım da soyunma odasına üstünlükle gidebileceği net pozisyonu buldu. 44. dakikada rakip savunmanın hatasından topu kapıp ceza alanına giren Demba Ba, aynı başarıyı vuruşunda yapamayınca Beşiktaş, üstünlük şansını değerlendiremedi. 45. dakikada ise bu sefer Arsenal, önemli bir şans yakaladı. Alexis Sanchez'in pasıyla savunmanın arkasında pozisyon alan Giroud'un dokunamadığı top, kaleci Tolga'da kaldı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

1. dakikada Beşiktaş, başlama vuruşuyla birlikte gole çok yaklaştı. Mustafa'nın dokunuşuyla başlayan maçta topu ayağına alan Demba Ba, kalecinin kalesinden uzak olmasını değerlendirmeye çalıştı ve uzun bir vuruş yaptı. Ancak kalecinin dokunduğu meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü ve Arsenal topu kontrol etti.

9. dakikada Oğuzhan'ın sağ kanatta uzak mesafeden pasında ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın gelişine vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

10. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Wilshere, son çizgiye inmeden altıpasta Giroud'u gördü. Bu futbolcu, Ersan'ın müdahalesine rağmen vuruşunu yaparken kaleci Tolga, meşin yuvarlağa sahip oldu.

13. dakikada Motta'nın hatası sonrası Beşiktaş kalesinde tehlike yaşandı. Bu oyuncudan topu kapan Cazorla, süratle ceza sahası içine girdiği anda yerden bir vuruş yaptı ancak kaleye paralel giden meşin yuvarlağı Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

32. dakikada Veli'nin ceza alanı önünden sert şutunda, kaleci Szczesny topu kontrol etti.

38. dakikada Wilshere, Beşiktaş savunmasının arasından şut şansı buldu. İngiliz oyuncunun, plase vuruşunda kaleci Tolga uzanarak meşin yuvarlağa sahip oldu.

44. dakikada, maçın ilk pozisyonunu bulan Demba Ba, takımına üstünlük golünü kazandıracak pozisyona girdi ancak sonuca gidemedi. Sol çaprazda Chambers'dan topu kapan Senegalli oyuncu, ceza alanına girmeden önce rakibini geçip önünü boşalttı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

45. dakikada bu sefer aynı şansı Arsenal yakaladı. Alexis Sanchez'in savunmanın arkasına kaçırdığı Giroud'un dokunamadığı topu kaleci Tolga aldı ve maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı

BEŞİKTAŞ: 0 - ARSENAL: 0

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic, Vladimir Jovanovic (Sırbistan)

Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Ersan Adem Gülüm, Ramon Motta, Necip Uysal, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 73 Gökhan Töre), Oğuzhan Özyakup (Dk. 81 Kerim Frei Koyunlu), Mustafa Pektemek (Dk. 88 Cenk Tosun), Demba Ba
Yedekler: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Tomas Sivok, Uğur Boral
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Arsenal: Wojciech Szczesny, Mathieu Debuchy, Calum Chambers, Laurent Koscielny, Nacho Monreal, Jack Wilshere, Mikel Arteta (Dk. 50 Mathieu Flamini), Aaron Ramsey, Alexis Sanchez (Dk. 73 Alex Oxlade Chamberlain), Olivier Giroud, Santi Cazorla
Yedekler: Damian Martinez, Hector Bellerin, Tomas Rosicky, Joel Campbell, Ignasi Miquel
Teknik Direktör: Arsene Wenger

Kırmızı Kart: Dk. 80 Aaron Ramsey (Arsenal)
Sarı Kartlar: Ramon Motta, Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş); Aaron Ramsey, Mathieu Flamini, Nacho Monreal (Arsenal)

Süleyman Seba unutulmadı

Beşiktaş-Arsenal maçı öncesinde, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Onursal Başkan Süleyman Seba için saygı duruşu yapıldı. UEFA'dan alınan özel izinle maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnasında efsane başkan Süleyman Seba'yı alkışlayan taraftarlar "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" diye tezahüratta bulundular. Karşılaşmanın devre arasında da Süleyman Seba'nın en sevdiği şarkı okan 'eski dostlar' parçası çalındı.

48 yıl öneki maç anısına plaket verildi

Şampiyonlar Ligi play-off turu elemesinde Beşiktaş ile Arsenal arasındaki mücadele iki takımın resmi olarak ilk maçıydı. Arsenal ile daha önce 3 kez özel maçta karşılaşan Beşiktaş, 48 yıl önce oynanan Recep Adanır'ın jübile maçını 2-0 kazanmıştı. 48 yıl önce oynanan bu ilk maçı unutmayan Beşiktaş yönetimi, o gün jübilesini yapan Recep Adanır ve takım arkadaşlarına maç öncesi plaket takdim etti. Onur konuğu olarak Arsenal maçına gelen Recep Adanır ve yine bu maçta oynayan Necmi Mutlu, Fehmi Sağınoğlu ve Sami Şenol plaketlerini genel sekreter Ahmet Ürkmezgil'in elinden aldı.

50 bin seyirci izledi

Beşiktaş ile Arsenal arasında oynanan Şampiyonlar Ligi play-off turu eleme mücadelesini 50 bin futbolsever izledi. 150 kadar Arsenal taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden karşılaşmayı seyretti.