Beşiktaş gruptan lider ayrıldı

Beşiktaş gruptan lider ayrıldı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara 3 puanı getiren tek golü 59. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Grupta oynanan diğer maç ise Partizan Belgrade ve Asteras Tripolis golsüz berabere kaldı.

Bu sonuçların ardından Beşiktaş 12 puanla gruptan lider çıkarken, Tottenham da 11 puanla bir üst tura yükseldi. 6 puanla 3. sırada yer alan Asteras Tripolis ve 2 puanla sonuncu sırada bulunan Partizan Belgrade ise Avrupa kupalarına veda etti.

MAÇ 2 KERE DURDU

Bu arada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Tottenham Hotspur mücadelesi 2 kere elektrik kesintisi nedeniyle durdu.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nun 6. ve son haftasında oynanan Beşiktaş-Tottenham maçının ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Gruptan çıkmayı önceden garantileyen iki takımın mücadelesinde ilk dakikalarda Tottenham topu kontrolü altında tutunca, Beşiktaş istediği hamleleri yapamadı. Birbirinden kopuk oynayan ve çok pas hatası yapan siyah-beyazlı takım, pozisyon üretmekte zorlandı. Orta sahada organizasyonları yapması beklenen Sosa'nın etkisiz ve fizik olarak zayıf kalması Beşiktaş'ın istediği hücumları yapamamasına neden oldu. Siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına da 0-0 beraberlikle gitti.

Tottenham ise kanat organizasyonlarında rakip ceza alanı içinde iki kez tehlike oluşturdu. Bu iki pozisyonda Soldado, istediği gibi topa vuramayınca, konuk takım üstünlük golünü atamadı. Tottenham ilk yarıdaki etkili oyununa rağmen Soldado'nun pozisyonları değerlendirememesi ve Ersan'ın savunmadaki iyi oyunu sonrası ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

6. dakikada Chadli'nin soldan ortasında altıpasın önünde müsait pozisyonda Soldado'nun dokunamadığı meşin yuvarlak ceza alanı dışına çıktı.

8. dakikada stat ışıklarının kesilmesi nedeniyle maç bir süre durdu.

16. dakikada orta sahadan kullanılan serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Kaboul, meşin yuvarlağı boş pozisyondaki Soldado'nun önüne bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda, iyi pozisyon alan kaleci Tolga topa sahip oldu.

30. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Olcay'ın vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 0-0 berabere sona erdi.