Beşiktaş- Trabzonspor maçına ilginç yasak!

Beşiktaş- Trabzonspor maçına ilginç yasak!

Konyaspor Kulübü, çevre kirliliğine neden olduğu için Torku Arena ’da oynanan maçlarda tribüne çekirdekle girişlere izin vermeme kararı aldı. Bu kararın bu hafta Torku Arena'da oynanacak Beşiktaş-Trabzonspor karşılaması için de geçerli olduğu belirtildi.

Bu sezon iç sahada oynanan Balıkesirspor ve Erciyesspor maçlarının ardından tribünlerdeki kabuklu yemiş artığının çevre kirliliğine neden olması ve temizlenmesinin zorluğu nedeniyle kulübün böyle bir karar aldığı öğrenildi.

Yeşil-Beyazlı kulüpten alınan bilgiye göre, kabuklu yemiş yasağı Başakşehir ile oynanan maçta başlarken yasak tüm sezon boyunca devam edecek.

Torku Konyaspor Kulübü Genel Müdürü Önder Sami Güven, çekirdek yasağıyla ilgili, "Beşiktaş-Trabzonspor maçına özgü alınmış bir karar değildir" dedi.

Güven, Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'daki Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesi çekirdek yasağı kararı alındığı yönünde medyada çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, yasağın sezonun ilk maçı olan Balıkesirspor müsabakasında alınan bir karar olduğunu söyledi.

Çekirdek meselesinin yeni bir olay olmadığını belirten Güven, şöyle devam etti:

"Arkadaşlar yeni gündeme getirmişler. Çekirdek, stadyumda temizlik açısından sıkıntı yaratıyor. Başka stadyumlarda da bu uygulama var. Tamamen temizlik açısından alınan bir karar. Daha önce taraftarlarımızın getirdiği çekirdekleri topladık. İçerideki büfelerde de satmıyoruz. Çekirdek yasağı, Beşiktaş-Trabzonspor maçına özgü alınmış bir karar değildir."

Taraftar tepkili

Tribün girişinde kabuklu yemişlerine el konulan taraftarlar ise ilk planda karara tepki gösterirken, taraftarın zamanla yasağı hoşgörüyle karşılaması ve kulübün kararına uyması bekleniyor.