Beşiktaş‘tan şok stat kararı!

Beşiktaş‘tan şok stat kararı!

Olimpiyat Stadı'na yapılan bakım sonrası 11 günlük dinlenme süresinin çok yetersiz olduğunu Beşiktaş yönetimine ileten bakım firması ve stat yetkilileri, siyah beyazlı yönetime Sivasspor maçını başka bir statta oynamalarının zemin açısından daha sağlıklı olacağı konusunda görüş bildirdi.

Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zemin bakım çalışmalarında sona gelindi.

Lige verilen milli maç arasından faydalanılarak bakıma alınan stat zemini, bugün yapılan ara ekim sonrası dinlenmeye alındı. Yetkililerden alınan bilgilere göre zemine 45 ton quartz kum serildi. Kumların bir günde eriyerek çimlerin arasına girdiği ve bugün yapılan ara ekim ile bakım çalışmasının tamamlandığı belirtildi.

Stat zeminini en az 3-4 hafta dinlenmesi gerekli

Stat zemininin tam anlamıyla maç oynanacak hale gelmesi için uzun süreli bir dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden yetkililer, bu sebeple zemin için en uygun tarihi Fenerbahçe maçı olarak gösteriyor. Ancak Atatürk Olimpiyat Stadı dışında iç saha maçlarını oynayacağı stat bulma konusunda sıkıntı yaşayan siyah beyazlılar, 2 Kasım'daki Fenerbahçe maçından önce 19 Ekim'de Sivasspor ile karşılaşacak. Yapılan bakım sonrası 11 günlük dinlenme süresinin çok yetersiz olduğunu Beşiktaş yönetimine ileten bakım firması ve stat yetkilileri, siyah beyazlı yönetime Sivasspor maçını başka bir statta oynamalarının zemin açısından daha sağlıklı olacağı konusunda görüş bildirdi.

Yönetim, iç sahadaki Sivasspor maçını Sivas'a aldırmak istiyor

Bunun üzerine harekete geçen Beşiktaş yönetimi, 19 Ekim'deki Sivasspor maçını Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynamak için Futbol Federasyonu'na başvurmayı düşünüyor. Bir diğer alternatif ise Sivasspor maçını başka bir şehirde oynamak.

Metin Albayrak ''Beşiktaş'ı statsız gibi göstermek istiyorlar''

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Beşiktaş'ın stat konusunda içinden geçtiği bu zor dönemde daha da fazla yıpratılmak istendiğini ve statsız gösterilerek yıpratılmaya çalışıldığını belirtti.

Sivasspor maçı için önlerinde çeşitli alternatifler olduğunu ve bunlardan birinin mutlaka hayata geçeceğini söyleyen Albayrak, "Stadın zemin bakım çalışmaları yapıldı. Mümkün olan en fazla sürede dinlendirilmesi lazım. Eğer 19 Ekim'de Sivasspor maçını oynarsak yapılan bakımın çok büyük bir kısmı boşa gidecek ve zemin eski bozuk haline daha çabuk dönecek. Yetkililerin bize, 'kesinlikle burada oynayamazsınız, gidin stat bulun' dedikleri ve bu yüzden statsız kaldığımız koca bir yalandan ibaret. Biz sadece futbol takımımızın en iyi zeminde oynaması için uğraşıyoruz. Bunun için de Sivasspor maçını Sivas'ta oynamak düşündüğümüz alternatiflerden biri. Başka bir şehirde oynamak da yine alternatiflerimiz arasında. İkinci seçeneğin olması durumunda kombinesi olan taraftarlarımızdan bir maçlık fedakarlık isteyeceğiz. Başakşehir konusunda da görüşmeler sürüyor. Ama hiçbir şekilde yazıldığı ve çizildiği gibi statsız kaldığımız haberleri doğru değil. Sonuçta Sivasspor maçını mutlaka bir statta oynayacağız" diye konuştu.