Beşir Atalay'dan şok açıklamalar

Beşir Atalay'dan şok açıklamalar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'dan önemli açıklamalar.

İşte açıklamasından satır başları:

Adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek. Teşkilat mensupları aday adayı olmak için istifa etmesinler. Özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınacak, engellilerden özel aidat alınmayacak.

28 Şubat-1 Mart tarihlerinde temayül yoklaması yapılacak. 6 Mart'tan itibaren komisyon çalışmaları, mülakatlar yapılacak. Her seçim çevresinde bizim kamuoyu yoklamaları oluyor. Onlar da bu takvim içinde yapılacak.

Büyük seçim kampanyasına hazırlanıyoruz. Bu çalışmaların sizlerle özünü paylaşamaıyoruz ama farklılıkları göreceksiniz. Hedefimiz pozitif bir kampanya yapmak.

Kampanyamızı 15 Nisan'da tanıtacağız. 7 bölgede anlatacağız. Şimdiden seçim ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.

SORU-CEVAP

*Hakan Fidan'ın adaylığı

Sayın Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız aralarında konuşmuşlar dolayısıyla ben o konuda bir şey söyleyemeyeceğim.

*Bank Asya

AK Parti döneminde bankacılık sistemine yeni düzenlemeler getirildi. Orada bir risk varsa bu tür tedbirler alınır. Bank Asya konusu yeni gündemde değil. Siyasi bir mesele olsaydı çok önce olurdu.Bu teknik bir karardır, öyle değerlendirmek lazım.*Bürokratların aday gösterilmesi

Sayın Genel Başkanımızın bürokratların aday olmasına engel olduğuna dair birşey duymadım. Biz AK Parti olarak aday adayımızın çok olmasını ve nitelikli olmasını isteriz. Hiçbir engellememiz söz konusu değil. Bürokratların adaylık için istifası kendi takdirleridir.

Anayasa bu seçimlerde de gündemde olacak.

*Başkanlık sistemi

AK Parti'de her konu tüm boyutlarıyla tartışılır. Burada itilaf olmaz. Farklı düşünenler olabilir. Bir karar verilir hepimiz o farklılıkları unutur o karar üzerinde çalışırız.