Beslenme Dostu Okullar Projesinde 9 Okul Ödüllendirildi

Beslenme Dostu Okullar Projesinde 9 Okul Ödüllendirildi

Bilecik’te Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ’Beslenme Dostu Okullar Projesi’ kapsamında dereceye giren okullara ödülleri verildi.
Bilecik genelinde 9 okulun dereceye girdiği projede, Bozüyük’ten 7 okul Beslenme Dostu Okul ödülünü alarak büyük başarıya imza attı. Diğer ödülleri ise Bilecik Anaokulu ile Söğüt İmam Hatip Lisesi kazandı. Bozüyük’ten ödül alan okul ise Bozüyük İmam Hatip Anadolu Lisesi, Bozüyük Anaokulu, Bozüyük Ertuğrulgazi İlkokulu, Bozüyük Ertuğrulgazi Ortaokulu, Bozüyük Vilayetler Birliği Anaokulu, Bozüyük Şehit Zafer İpek Özel Eğitim İlkokul/Ortaokul Özel Mesleki Eğitim Merkezi ve Bozüyük Mustafa Şeker Anadolu Lisesi oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla bu projeyi uygulamaya koyduğu belirtildi. Proje kapsamında dereceye giren Bozüyük’ten 7, Bilecik’ten 1 ve Söğüt’ten bir okula Merkez Bilim Sanat Merkezinde düzenlenen törenle ödülleri verildi.