Best Buddıes Turkey’in 850 Bininci Gönüllüsü Tekirdağ’ın Saray İlçesinden Çikti

Best Buddıes Turkey’in 850 Bininci Gönüllüsü Tekirdağ’ın Saray İlçesinden Çikti

Engellilerle gönüllü arkadaşlık programı uygulamaları yapan Best Buddies Turkey sosyal sorumluluk projesi, İstanbul ve Edirne’den sonra Tekirdağ’ın Saray İlçesi Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’nde başladı.
Best Buddies Turkey projesinin eşleştirme töreni, Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokul konferans salonunda gerçekleştirildi. Türkiye’de doğa ve insan fotoğraflarını 70’i aşkın ülkede kamerasına taşıyan, Kemal Nuraydın’ın onur konuğu olduğu eşleştirme töreni, Nuraydın’ın ’Yeryüzünden Notlar’ adlı sunumu ile başladı. Fotoğraflarla dünyayı, konukların yanına getiren Nuraydın’ın sunumunda, insan, kültür ve doğa ön planda yer aldı.
Sunumun ardından Best Buddies Lise Arkadaşlık Programı eşleştirme törenine geçildi. Saray ilçesindeki kamu kurumlarının temsilcileri, Yerel Yönetim, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Kent Konseyi üyeleri, Saray Engelliler Derneği, Saray’da bulunan 10’a yakın okul, gönüllüler ve ailelerin katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.
14 gönüllü öğrenci ile 14 engelli bireyin arkadaş olarak eşleştiği tören ile dünyadaki gönüllü sayısının 850 bine ulaştığı da açıklandı. Törende aynı zamanda Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesinin proje sertifikası Best Buddies Turkey Proje Koordinatörü Sercan Duygan tarafından okul Müdürü Mustafa Celal Kılıçman’a takdim edildi.
Proje kapsamında arkadaş olan gönüllüler, 1 öğretim yılı boyunca bu arkadaşlıklarını sürdürecek.