Bes’ten Hakim Ve Savcıların Maaşlarındaki İyileştirmeye Tepki

Bes’ten Hakim Ve Savcıların Maaşlarındaki İyileştirmeye Tepki

Hakim ve savcıların ekonomik ve özlük hakları ile ilgili yapılan düzenlemeye Büro Emekçileri Sendikası (BES) Gaziantep Şubesi tepki gösterdi.
Gaziantep Adliyesi önünde biraraya gelen BES Gaziantep Şubesi üyeleri, sloganlar atarak yapılan düzenlemeye tepki gösterdi. Toplanan grup adına açıklama yapan Mikdat Kurt, yargı personelini hakim ve savcılardan oluşmadığını ve düzenlemenin tüm yargı emekçilerini kapsamasını istedi.Yargı personelinin 15 bin hakim ve savcıdan ibaret olmadığını ifade eden Kurt, 54 bin yargı emekçisinin yapılan düzenlemede yok sayıldığını vurguladı.
Dışarıdan bakıldığında zabit katibinin işinin sadece duruşmada yazmaktan, mübaşirin işinin ise duruşmada sadece anons etmekten ibaret olmadığını belirten Kurt, açıklamasını söyle sürdürdü:
“Demokrasinin üç erkinden birisi olan yargıda takdir yetkisi hakim ve savcılara ait olmakla birlikte, bir uyuşmazlığın ve suçun yargıya intikalinden başlayıp yargı kararının infazına kadar geçen süreç yargı emekçilerinin omuzları üzerindedir. Dışarıdan bakıldığı gibi zabit katibinin işi sadece duruşmada yazmaktan, mübaşirin işi ise duruşma için anons etmekten ibaret değildir. Tüm yargı hizmetlerinde olduğu gibi yargı hizmeti de bir bütündür. Ve ekip işidir. Yargı hizmeti, zabit katibiyle, mübaşiriyle, yazı işleri müdürüyle, teknisyeni, sosyal çalışmacısı, psikolog ve pedagoguyla, hakim ve savcısıyla bir bütündür. Son yıllarda farlı ücret uygulamasıyla zaten bozulan iş barışı ve iş huzuru, yeni düzenleme ile hakim ve savcılar ile diğer yargı emekçileri arasındaki ücret uçurumunu daha da artıracaktır yok sayılan ötekileştirilen yargı emekçilerinin yaşadığı çelişkiler daha da derinleşecektir” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından toplanan grup sessizce dağıldı.