Beü’den İnsan - Kimlik - MekÂn Bağlamında Zonguldak Sempozyumu

Beü’den İnsan - Kimlik - MekÂn Bağlamında Zonguldak Sempozyumu

Son dönemde yaptığı Zonguldak temalı çalışmalar ile dikkatleri üzerine toplayan Bülent Ecevit Üniversitesi çok önemli bir akademik organizasyona hazırlanıyor.
Türkiye’nin önde gelen bilim insanları ve araştırmacılarının katılacağı bir sempozyum düzenleyecek olan Bülent Ecevit Üniversitesi, çeşitli araştırma alanları üzerinden Zonguldak’ı konu alan sunumlara ev sahipliği yapacak. İnsan - Kimlik - Mekân Bağlamında Zonguldak Sempozyumu ismini taşıyan bilimsel organizasyon, 16-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
Üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Arkeoloji, Sosyoloji bölümleri ile BEÜ Karadeniz Stratejik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi (KARSAM) iş birliğiyle düzenlenecek Sempozyuma Türkiye’nin değişik üniversitelerinden birçok akademisyen ve bağımsız araştırmacı katılacak.
İnsan-Kimlik-Mekân Bağlamında Zonguldak Sempozyumu kapsamında, Zonguldak’ın arkeolojik zengin geçmişi, Osmanlı’dan günümüze şehrin siyasi, sosyal ve ekonomik tarihi, Zonguldak ve Türk Edebiyatı ilişkisi, şehrin göç, kimlik, çevre, kent ve kentleşme, işçi sınıfı, çalışma hayatı hakkında Zonguldak ile bütünleşmiş önemli şahsiyetlerle farklı alanlarda yapılmış birçok araştırmanın yer alacağı oturumlar gerçekleştirilecek.
Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Efiloğlu sempozyumla ilgili şöyle dedi:
“İnsan - Kimlik - Mekân Bağlamında Zonguldak Sempozyumunun temel hedefleri; Zonguldak ve çevresinin tarihî, coğrafi, kültürel ve sosyolojik özelliklerinin ele alınması, mevcut problemlerin tespit edilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve Zonguldak’ı geniş kitlelere tanıtarak şehrin gelişmesine katkıda bulunulmasıdır. Sempozyumu organize eden ve 16-18 Ekim 2014 tarihlerinde akademisyen, araştırmacı ve konunun uzmanlarına ev sahipliği yapacak olan Üniversitemiz, Zonguldak ile ilgili çalışmalarına bir yenisini ekleyecektir. Sempozyumu birlikte organize ettiğimiz Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Arkeoloji ve Sosyoloji Bölümleri ile KARSAM bu organizasyonun başarı ile gerçekleşebilmesi için çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Bizler Sempozyum Düzenleme Kurulu olarak bizi böyle bir organizasyonu düzenlemeye teşvik eden ve çalışmalarımız boyunca her türlü desteği sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer başta olmak üzere, üniversite yönetimimize, idari personelimize, destekleyici kuruluşlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”