Beyaz Bal Cinayeti Davasında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

Beyaz Bal Cinayeti Davasında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’nün 100 metre yakınında geçtiğimiz yıl boşanmak istediği eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Beyaz Bal’ın davasında savcı, sanık Osman Bal’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Osman Bal ile müşteki olarak dinlenen 15 yaşındaki kızı Ö.B. katıldı. Müşteki olarak dinlenilen Ö.B., olayın nasıl olduğunu bilmediğini belirterek babasından şikayetçi olduğunu söyledi.
Daha sonra söz alan sanık Osman Bal ise, kızının “şikayetçi” kelimesinin ne demek olduğunu bilmediğini ifade ederek, “Eşimin akrabaları tarafından kafasına yerleştirilmiş. Yoksa benim hakkımda çok güzel bir ifade vereceğini de biliyor. Ben dünyada tek kişi kalsam yine yapmam böyle bir şeyi. İstemeden oldu zaten” dedi.
Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Osman Bal’ın Beyaz Bal’ın kendisine olay anında ağır sözlerle hakaret ettiğini beyan ettiğini belirterek, olay anında etrafta kimse olmadığını kaydetti.
Sanık Bal’ın bu savunmasının suçtan kurtulma amaçlı olduğunu vurgulayan savcı, savunmasının delillerle desteklenmediğini, soyut kaldığını aktararak sanık Bal’ın ‘canavarca hisle eziyete ederek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
Savcının mütalaasının ardından yeniden söz alan sanık Osman Bal, “Olay tamamen tesadüfen olmuştur. İsteyerek olmamıştır. Ağza alınmayacak küfürler etti. Olay anında bir sürü insan vardı” diye konuştu.
Mahkeme heyeti de sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Aralık’a erteledi.
Öte yandan duruşma öncesi adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, açıklama yaparak, sanık Osman Bal’ın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.