Beyaz Et Üreticileri Birliği’nden Çalik’a Ziyaret

Beyaz Et Üreticileri Birliği’nden Çalik’a Ziyaret

Malatya Beyaz Et Üreticileri Birliği Başkanı Serdar Yıldız beraberindeki heyet ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ı makamında ziyaret etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Beyaz Et Üreticileri Birliği Başkanı Serdar Yıldız ve yönetim kurulunu kabul etti. Çalık’ın AK Parti Genel Merkezi’ndeki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.
“BEYAZ ET SEKTÖRÜ UYGUN BİR ALAN”
Beyaz et girişiminin mutlaka gerçekleşmesi gereken bir hamle olduğunun altını çizen Çalık, “Malatya’nın kayısıdan başka da lokomotif sektörlere ihtiyacı var, bunun için beyaz et sektörü çok uygun bir alan olabilir” dedi. En yakın zamanda, Beyaz et girişimine ilişkin, Malatya’da Valilik, TKDK, Tavukçuluk entegreleri, Tarım İl Müdürlüğü ve Beyaz Et birliği ile bir araya gelmek istediğini söyleyen Çalık, yapılacak toplantıda, IPARD teşviklerinden, Malatya’da tavukçuluğun yaygınlaşması gibi konularda görüşme yapmak istediğini söyledi. Çalık ayrıca, alınabilecek teşvik konusunda ne gerekirse yapmaya hazır olduğunu belirtti.
“ARTIK DON OLAYLARINDAN ETKİLENEN BİR MALATYA EKONOMİSİ OLMAYACAK”
Toplantının ardından görüşmenin oldukça verimli geçtiğini söyleyen Yıldız ise, “Sayın Başkan’ın da desteğini aldık. İnşallah Malatya için, yatırımlarımızın önü açılacak” ifadelerini kullandı.
Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:
“Malatya’da tarıma elverişli olmayan birçok arazi var. Bu arazilerde kolaylıkla beyaz et üretimi için çiftlikler kurulabilir. Sadece 5 dönüm arazi, aktif olarak üretim yapılabilecek bir çiftlik için yeterli. Beyaz ete verilecek destekle, artık don olaylarından etkilenen bir Malatya ekonomisi olmayacak. Malatya’nın ikincil bir lokomotif sektör olacak ve yapılacak yatırımlarla şehrimizi, beyaz et üzerine ülke sıralamasına sokmayı hedefliyoruz. Malatyalının ve Malatya’nın bu yatırıma ihtiyacı var.”