Beykoz Belediyesi’nden Okula Uyum Terapisi

Beykoz Belediyesi’nden Okula Uyum Terapisi

Beykoz Belediyesi Psikolojik Danışma Merkezi’nde okula uyum sorunu yaşayan çocuklara ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.
Okullarda birinci sınıflar için ders zili çaldı. Beykoz Belediyesi de okula yeni başlayan ve uyum sorunu yaşayan çocuklar için danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
Beykoz Belediyesi bünyesinde hizmet veren Psikolojik Danışma Merkezi’nde her yaştan ilçe sakinlerine olduğu gibi, okula yeni başlayan çocuklara okula uyum için terapi ve danışmanlık hizmeti veriliyor.
Aileden ilk kez ayrı kalmanın ve yeni bir sosyal çevrenin içine girmenin korkusu ve endişesini taşıyan öğrenciler, bu sorunu aile ve okul desteğinin yanı sıra Beykoz Belediyesi Psikolojik Danışma Merkezi’ne başvurarak da atlatmaya çalışıyor.
Uzmanlar okula uyum programı ile 1 hafta önce okula başlayan anaokulu ve ilköğretim öğrencilerinin günlük akışa uyum sağlaması için kaygılarının giderilmesinin yanı sıra, çocuğun fizyolojik ya da psikolojik açıdan bir rahatsızlığı varsa okul başlamadan önce mutlaka çözülmesi gerektiğini bildiriyor.
Okula uyum zorluğu yaşayan öğrencilerin genellikle, başarı kaygısı olan, aşırı onay bekleyen çocuklar olduğu, bu çocukların yabancı kişilerle sosyal ilişki kurmakta güçlük çektiğini ve utangaç olduğunu söyleyen uzmanlar, anne baba bağımlılığı olan, kardeş kıskançlığı yaşayan çocukların da kendilerine başvurduğunu belirtiyor.
Okula uyum zorluğu yaşayan çocukların genellikle ve adaptasyon sürecinde okula devamda kararlılığın sağlanmasının altını çizen uzmanlar, okul fobisinin ailenin göstereceği sabır ve destekle aşılabileceğini belirtiyorlar.