Beylikdüzü’nde Spor Aletlerini ‘doğru Kullanma’ Eğitim Programı

Beylikdüzü’nde Spor Aletlerini ‘doğru Kullanma’ Eğitim Programı

Beylikdüzü Belediyesi, ilçe sınırlarında yer alan spor aletlerinin tanıtımı ve doğru kullanımını sağlamak amacıyla eğitim programı başlattı. İlçe sakinleri, uygulamadan memnun kalırken, eğitmenler sağlıklı spor için vatandaşlara çağrıda bulundu.
Beylikdüzü Belediyesi, vatandaşların ilçede bulunan spor aletlerini doğru kullanması için eğitim programı düzenledi. Belediye öncülüğünde eğitim programının ilki Beylikdüzü çamlık alanında başladı. Gold Sport Life Club eğitmenlerinin verdiği eğitim programına ilçe sakinleri de ilgi gösterdi. Toplam 4 hafta sürecek programla spor aletlerinin bulunduğu bölgelerdeki ilçe sakinlerinin bilgilendirilmesi hedefleniyor.
Eğitim programı kapsamında; ‘Spor aletlerini bilinçli kullanma, ‘açık alanda fitness’ ve Step Aerobik’ dersleri uygulamalı olarak gösterilirken programın ardından ücretsiz yağ ölçümle postür analiz testleri uygulandı.
Gold Sport Life Club yetkilisi Esendal Kaya, amaçlarının doğru sporu insanlara öğretmek ve anlatmak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Çünkü spor, çok önemli bir konu ve insanlarımız sporu doğru yapmıyor. Doğru yapılmadığı için de bazı rahatsızlıklar oluyor insanlarda. Dahası hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar.”
İlçe genelinde eğitim programının uygulanacağını ifade eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilinçli spor amacıyla bir ilki başlattık burada. Beylikdüzü’nde spor aletlerinin bulunduğu her bölgede sporla ilgili bütün bilgileri vereceğiz. Bugün burada özel hocalarımız eşliğinde aktivasyonlarla birlikte eğitim verilecek.”
Çamlık alanında verilen uygulamalı eğitimin ardından ilçe sakinleri ile birlikte aletsiz fitness yapıldı. İlçe sakinleri verilen eğitimlerden memnun kalırken, eğitmenler tüm ilçe halkına çağrıda bulunarak sağlıklı spor için programa iştirak etmelerini istedi.