Beyoğlu cinayetinde kan donduran detaylar!

Beyoğlu cinayetinde kan donduran detaylar!

Beyoğlu, Turanlar Caddesi, Aşıklar sokak üzerinde sabah saat 06.30 sıralarında belediye temizlik görevlileri yol üzerinde bulunan bir çanta içinde ceset olduğunu görmüş ve polise haber vermişlerdi. Temizlik görevlilerinin polise haber vermesiyle başlayan soruşturmada çantanın içine konan cesedin 25-30 yaşlarında 1.50-55 boylarında bir kadına ait olduğu belirlenmişti. Kadının üzerinde kot pantolon ve koyu renk bir kazak olduğu tespit edildi.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada olayın üzerindeki esrar perdesi aralandı. Polis ölen kadının Suriye uyruklu 24 yaşında Musaybe Almousa olduğunu belirledi. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Musaybe Almousa’nın erkek kardeşi Suriye uyruklu 17 yaşındaki R.A.M. polis tarafından gözaltına alındı.

“SURİYEYE DÖNMEK İSTEMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜM”

Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğünde sorgulanan 17 yaşındaki R.A.M.’nin cinayeti itiraf ettiği belirtildi. Ablasının eşi ve çocuklarını Suriye’de bırakarak yanlarına geldiğini anlatan R.A.M.’nin “Bir süre bizim yanımızda kaldı. Ancak onun Suriye’ye eşi ve çocuklarının yanına dönmesini istiyorduk. Ancak o dönmek istemiyordu. Bu nedenle aramızda sık sık tartışmalar yaşanıyordu.” dediği belirtildi. Olay gecesi yine bu sebeple kavga ettiklerini anlatan R.A.M.’nin ablasını öldürdükten sonra bir çantaya koyduğunu söylediği öğrenildi.

CESETLE BİRLİKTE 600-700 METRE YÜRÜDÜK

Cesedi yok etmek için bir yakınıyla birlikte dışarı çıkarttıklarını anlatan R.A.M.’nin içinde ceset bulunan çantayla birlikte yaklaşık 600-700 metre yürüdüklerini daha sonra yorulunca yol kenarına bırakarak kaçtıklarını anlattığı öğrenildi. R.A.M.’nin cesedi evlerinden uzak bir çöp tenekesine atmayı planladıklarını anlattığı öğrenildi.

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri vahşi cinayetle ilgili cinayeti yardım ve yataklık yapan 2 kişinin gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.