‘beyoğlu’nun Çeşmeleri’ Fotoğraf Sergisi Açıldı

‘beyoğlu’nun Çeşmeleri’ Fotoğraf Sergisi Açıldı

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu Belleği ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü iş birliğiyle ‘Beyoğlu’nun Çeşmeleri’ fotoğraf sergisi açıldı.
Beyoğlu Belleği ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü işbirliğiyle Beyoğlu’nda ‘Beyoğlu’nun Çeşmeleri’ fotoğraf sergisi düzenlendi. Beyoğlu’na hayat veren çeşmelerin dönemsel, bölgesel, mimarı açıdan farklı özelliklerinin yansıtıldığı fotoğrafların yer aldığı sergiye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dekanı Prof. Dr. Nuran Kara Pilehvarian ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dekanı Prof. Dr. Nuran Kara Pilehvarian kısa bir açıklama yaptı. Sergiyi çok beğendiğini dile getiren Pilehvarian, “Beyoğlu Belediyesi’nin tarihi eserler, tarihi kültür varlığımız konusundaki çalışmalarını hepimiz biliyoruz ve taktirle de izliyoruz” dedi.
Açıklamasında tarihi çeşmelerin önemine değinen Pilehvarian, “Tarihi çeşmeler geçmişimizden geleceğe, sahip olduğumuz kültürün oluşmasına etki eden alt yapıyı ve dünya görüşünü, manevi değerleri taşıyan en önemli belgeler. Bu açıdan bilinçlendirme yapılması, üzerlerindeki kitabe şiirlerin gündeme getirilmesi çok önemli. Unuttuğumuz, hatırlamadığımız, aslında çokta uzun bir süre olmayan 150 yıl öncesinin varlığını, günümüzdeki devamını sık sık bize hatırlatan ve gündelik yaşamın içerisine katılması gereken kültür varlıklarımız bu sergide” şeklinde konuştu.