Beyşehir Belediyesi’nden Aşure Etkinlikleri

Beyşehir Belediyesi’nden Aşure Etkinlikleri

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla ilçe merkezinde üç farklı noktada aşure etkinliği düzenledi.
Merkez Çarşı Camisi, TOKİ Mahallesi İlk ve Ortaokulu ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Kampüsü’nde gerçekleştirilen aşure etkinliğinde konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, toplumda ayrı bir önemi olan aşure geleneğini yaşatmak için vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Özaltun, Muharrem Ayının hayırlara vesile olması dileğinde bulunurken, “Bu manevi havayı öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte yaşayalım istedik. Etkinlikten katılımcıların hepsi çok memnun oldu. Bu memnuniyet, her şeye bedel oluyor” dedi.
Etkinliklerde kazanlarda pişirilen aşurelerin başına geçen Özaltun, ilk servisi kendi elleriyle yaptı. Öğrenciler ve vatandaşlar ise düzenlenen etkinlikler nedeniyle Belediye Başkanı Özaltun’a teşekkür etti.
Aşure etkinliklerine Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kahraman Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, kurum amirleri, vatandaşlar, öğrenciler katıldı.