BEYŞEHİR GÖLÜ ADALARINDAKİ KUŞLARA YEM BIRAKILDI

BEYŞEHİR GÖLÜ ADALARINDAKİ KUŞLARA YEM BIRAKILDI

Türkiye’nin ikinci büyük milli parkı Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki bazı adalarda yaşam süren kuş türlerine yönelik yem bırakıldı.
Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefliği, Beyşehir Gölü Doğa ve Çevre Koruma Derneği ile işbirliği halinde Beyşehir Gölü’nde bulunan bazı adalarda yemleme çalışması yaptı. Kuş cenneti olarak nitelendirilen Kız Kalesi adasındaki açık alanlara çuvalla yem bırakılırken, boşalan çuvala çöp doldurularak çevre temizliği yapıldı.
Milli parklar ve çevre derneği yetkililerini çalışma esnasında en çok üzen konu Kız Kalesi adası üzerinde çokça rastlanan boş av tüfeği fişekleri ve bu yıl ağır geçen kış şartlarından telef olduğu sanılan kuş türleri oldu. Milli parklar yetkilileri, adalar üzerindeki boş fişekleri de çuvallara doldurarak tek tek topladı.
Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, yaptığı açıklamada, ağır kış şartlarının hüküm sürmeye başladığı günlerden itibaren Beyşehir ilçesinin muhtelif alanlarında yaptıkları yaban hayatını yemleme çalışmasını Beyşehir Gölü üzerinde bulunan ve onlarca kuş türünün yaşam sürdüğü bazı adalara kaydırdıklarını söyledi.
Adalardaki yaban hayatını unutmadıklarını ifade eden Şener, "Bunlardan Kız kalesi Adası, kuş cenneti olarak nitelendiriliyor. Burada 150 kuş türü yaşıyor. Binlerce kuşa burada yuvalanma ve üreme imkanı sunuluyor. Bu kış mevsiminin zor şartlarında gıda ve yem bulmakta zorlanıyorlar. O yüzden büyük bölümü yiyecek sıkıntısı nedeniyle ilçe merkezindeki kıyılara akın ediyor. Kışın zor şartlarında beslenme sıkıntısı çekmeleri üzerine adalarda onları buğday ve yem gibi gıdalarla destekleme kararı aldık, getirdiğimiz yemleri burada açık alanlara bırakıyoruz" dedi.
Adalara gelmişken çevre temizliği yapmayı da ihmal etmediklerini belirten Şener, “Boşalan yem çuvallarıyla da temizlik çalışması yapıyoruz. Burada, cam, pet ve rastladığımız fişek boşlarını da görüp topluyoruz" diye konuştu.
Beyşehir Gölü Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Sami Tan ise, dernek olarak başlıca amaçlarından bir tanesinin doğayı ve doğada yaşam süren yaban hayvanlarını korumak olduğunu belirterek, “Milli parklar ekiplerimizle birlikte bu yemleme etkinliği düzenledik. Dernek olarak bu faaliyette görev aldık. Beyşehir Gölü üzerinde yaşam süren kuşlar, sakin ve sessiz olduğu için gölün ortasındaki bu adaları tercih ediyor” ifadelerini kullandı.