Beyşehir’de Belde Ve Köylerdeki Taşınmazlar Kiraya Çikarildi

Beyşehir’de Belde Ve Köylerdeki Taşınmazlar Kiraya Çikarildi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasasının hayata geçmesinin ardından mahalleye dönüşen belde ve köylerde bulunan ve ilçe belediyesine devrolan mal varlıkları olan taşınmaz gayrimenkulleri ihaleyle kiraya çıkardı.
Yeni yasa kapsamında kapanan belde belediyeleri ile mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerindeki yerel yönetimler ve köy muhtarlıklarına ait değişik mevki ve adreslerde yer alan arsa, tarla, arazi, kavaklık, bahçe, lojman, besihane, fırın, değirmen, kahvehane gibi işyeri ve dükkanlar Beyşehir Belediyesi’nin mal varlıkları arasına dahil oldu. Beyşehir Belediyesi ise alınan meclis kararı ile bünyesine dahil olan mal varlığı olan yeni gayrimenkulleri açık artırma yöntemiyle kiraya çıkardı. Beyşehir’deki yerel gazetelerde yer alan ilana göre, Beyşehir Belediyesi bir önceki ihale süresi dolan ya da ihaleye çıkarılmasına karar verilen gayrimenkulleri 3 yıl süreyle kiraya verecek.
Beyşehir Belediyesi tarafından ilçenin 45 merkez ve dış mahallesinde bulunan kiraya verilecek gayrimenkuller için ihale tarihi 22-23 Ekim olarak belirlendi. İhaleye katılanların ilçe merkezinde bulunan taşınmazlar hariç, taşınmazların bulunduğu mahallelerde ikamet etmesinin ya da bu yerleşim biriminin nüfusuna kayıtlı olması, lojman ihalesine gireceklerin ise söz konusu mahallede ikamet etme veya görev yapma şartı aranacağı belirtildi.