Beyşehir’de Biçerdöver Kontrolleri Sona Erdi

Beyşehir’de Biçerdöver Kontrolleri Sona Erdi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, hububat hasat sezonunun sona ermesiyle beraber dane kaybını önlemek için yapılan biçerdöver kontrolleri sona erdi.
Hasat esnasında dane kaybını minimum seviyeye çekmek için yaptıkları çalışmaları anlatan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, “Hasat sezonu başlamadan önce müdürlüğümüz tarafından gerekli hazırlıklar yapıldı. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi ile müşterek biçerdöver operatörü yetiştirme kursu açılarak operatörlerin eğitilmesi sağlandı. Köylerde çiftçilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenerek çiftçilerimiz özellikle dane kaybı, makul anız yüksekliği gibi konularda bilgilendirildi” dedi.
Denetimlerin tamamlandığını belirten Karşıyaka, “2014 yılı hasat sezonunda görevlendirilen teknik personeller tarafından aralıksız olarak, 22 adet kontrol elemanı ile 50 mahallede 02.07.2014 - 13.08.2014 tarihleri arasında 37.000 hektar hububat alanı ve 130 adet biçerdöver denetiminde gerçekleşen kayıp oranı ortalama yüzde 1,75’tir. Ayrıca bu denetimlerden 1.708.000 TL katkı sağlandı” şeklinde konuştu.