BEYŞEHİR’DE ÇİFTÇİNİN YENİ BAŞKANI MUSTAFA AĞRALI OLDU

BEYŞEHİR’DE ÇİFTÇİNİN YENİ BAŞKANI MUSTAFA AĞRALI OLDU

Konya’nın Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nda yapılan genel kurulda yönetim kurulu başkanlığı görevine Mustafa Ağralı seçildi.
Üç adayın yarıştığı seçimde delegelerin oylarını alan Mustafa Ağralı ipi göğüsledi. Genel kurula mevcut başkan olarak giren Adem Metli 29, bir diğer aday Ekrem Kabakcı 15 oy aldı. 31 delegenin oyunu alan isim olan Mustafa Ağralı ise ziraat odasının yeni başkanı oldu.
Genel kurulda konuşmalar bölümünde kürsüye gelen Adem Metli, geride kalan 4 yıllık görev süresini değerlendirdi. Görev süresi içerisinde çiftçinin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını dile getiren Metli, yöre çiftçisinin tamamını anılan süreçte muhabbetle kucaklamaya ve odasını benimsemesine, sahiplenmesine çalıştıklarını belirterek, “En garibinden ve fakirinden en zenginine kadar tüm çiftçimizi kucakladığıma inanıyorum” dedi.
Ziraat Odası Başkanı adayı Ekrem Kabakçı da, konuşmasında göreve gelmesi halinde yapacaklarını anlattı.
Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığına talip olan diğer isim Mustafa Ağralı ise, 30 yıldır çiftçi olduğunu vurguladı. Oda başkanlığına talip olmasındaki en büyük nedenin, aktif bir çiftçi olması olduğunu belirten Ağralı, “Çok aktif bir çiftçi olduğuma inanıyorum. Görev nasip olursa, destek alırsam, Derebucak ilçesinden Beyşehir’in en ücra köşesindeki üreticiye kadar hepsini bölgesel olarak ayrı ayrı değerlendirerek, eksikliklerini tamamlamak için gerekli çalışmaları layıkıyla yapacağım” dedi.
Ağralı, göreve gelmesi halinde, ulaşımla ilgili yaşanan sorunları da çözeceklerini, odanın mevcut yerinde faaliyet göstereceğini, ancak ÇKS ile ilgili konularda yaşanan sıkıntıyı aşabilmek için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yakınlarında bir yer temin etmeyi düşündüklerini de söyledi.
Yapılan seçimin ardından yeni yönetim kurulu belli oldu. Ziraat Odası Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Ağralı, kendisini seçen delegelere teşekkür etti.