Beyşehir’de Kimsesiz Ve Bakıma Muhtaçlara Devlet Şefkati

Beyşehir’de Kimsesiz Ve Bakıma Muhtaçlara Devlet Şefkati

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılara devlet şefkat elini uzatıyor.
Beyşehir Kaymakamlığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığıyla ilçede yaşayan bakıma muhtaç, kimsesiz ve yaşlılara sahip çıkarak el uzatıyor, sahip çıkıyor. Kaymakamlık, sağlık sorunu yaşayan yaşlıların bakımının yanı sıra hastaneye yatırılmasını sağlayarak tedavisini de yaptırıyor.
Beyşehir’e bağlı Bayavşar mahallesinde yaşayan kimsesiz, bakıma muhtaç ve aynı zamanda görme engelli olarak tek başına sefalet içerisinde bir yaşam süren Fatma Çatal’a ulaşan İlçe Kaymakamlığı, vakıf görevlileri aracılığıyla sağlık sorunları yaşaması nedeniyle Beyşehir Devlet Hastanesi’ne yatırarak tedavisini de üstlendi.
Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, vakıf mütevelli heyeti üyeleri ile birlikte hastanede yatarak tedavi gören görme engelli Fatma Çatal ile birlikte aynı hastanede yine tedavi altında bulundurulan kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıları ziyaret ederek, çiçek takdim etti, çeşitli hediyeler verdi.
Başıbüyük’ün ziyaret ettiği görme engelli Fatma Çatal, “Allah bin kere razı olsun” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Başıbüyük, sohbet edip talepleri olup olmadığını sorduğu hastalara, acil şifalar temennisinde de bulundu. Kaymakam Başıbüyük, vakfın yönlendirdiği hastalara hastanede en iyi şekilde bakarak tedavisini yürüten Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin Kosat ile beraberindeki çalışanlara da teşekkür ederek, vakıf mütevelli heyeti adına bir teşekkür belgesi takdim etti.
Kaymakam Başıbüyük, vakıf olarak Beyşehir ilçesi sınırları içerisinde Allah’la baş başa kalmış, bakım ve ekonomik sorunlar yaşayan, tek başına bir köşede kalmış vatandaşları bulup onlarla ilgilenmeye çalıştıklarını belirterek, “Bu çerçevede, Fatma Teyzemiz de Bayavşar mahallesinde tek başına, hakikaten orada yaşama şartlarının da çok zor ve yetersiz olduğu bir yerde kalıyor. Kendi bakımını yapamayacak durumda iken vakıftaki görevli arkadaşlarımız fark ediyor ve hastanemize getiriyor. Hastane personelimizin de çok yakın ilgi ve alakası neticesinde tertemiz yıkamışlar, giydirmişler ve teyzemiz de sağlığına kavuşmuş gözüküyor”dedi.
Fatma Çatal’ın evini vakıf olarak da bakımdan geçireceklerini anlatan Başıbüyük, “Fatma teyze, sadece bir örnek. Biz yıl boyunca böyle ilçemizin neresinde ne varsa bulmaya çalışıp yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vakıf personelimiz gidiyor, yiyecek, giyecek, ev bakımı gibi böyle işlerle de uğraşıyor. Evlatlarının bile terk ettiği insanlara biz devlet olarak koşmaya, yetişmeye çalışıyoruz. Bunu her zaman tabi kamuoyuna, basına yansıtmıyoruz belki ama burada vakfımızın mütevelli heyeti ile gidelim, kendilerini ziyaret ederken, hastane personelimize de Kaymakamlık olarak gönderdiğimiz hastalara çok yakın ilgi gösterip fedakarca bakımlarını yapmalarından dolayı kendilerini kutlayalım, teşekkür edelim diye geldik” diye konuştu.
Kaymakam Başıbüyük, vakıf olarak yönlendirdikleri kimsesiz ve bakıma muhtaç diğer yaşlıları da yatarak tedavi gördükleri servislerde ziyaret ederek, çiçek ve hediyeler verdi, dert ve isteklerini dinledi. Başıbüyük, hastaneden ayrılırken ilgili serviste görev yapan sağlık çalışanlarına da ilgilerinden dolayı teşekkür etti, birer çiçek takdim etti.