BEYŞEHİR’DEKİ OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

BEYŞEHİR’DEKİ OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçenin otopark sorununu çözmek için katlı otopark yapımı konusunda çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Başkan Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 28 taşra ilçesinde, özellikle Ereğli, Akşehir ve Beyşehir gibi büyük ilçelerde katlı otopark yapımı için bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’e, Beyşehir’de bir katlı otopark yapımının yaşanan otopark sorununu çözmeye yetmeyeceğini, farklı alanlarda da katlı otopark yapılmasının zorunluluğuna dikkat çektiğini ifade etti.
Beyşehir kent merkezinde, Çarşı Camisi arasında kalan havzada bir dönüşüm yapmak için proje çalışması içerisinde olduklarını da dile getiren Özaltun, “Burada bodrumu, zemini komple otopark yapıp üste de iş merkezi yaparak Beyşehir’in otopark sorununa çözüm üretmek istiyoruz. Bu çalışmayla ilgili birinci alternatifimiz, eğer biz burada esnaflarımızla bununla ilgili olarak anlaşamazsak, peynir pazarı dediğimiz kısımda, hükümet konağının olduğu alanda veya farklı alanlarda katlı otoparklar yaparak bu sorunu bir nebze de olsa çözüme kavuşturmak istiyoruz” dedi.
Beyşehir’e 3 değil 4 de katlı otopark yapılmış olsa dahi ilçe merkezinde yaşanan otopark sorununun tamamen çözüme kavuşmayacağını her platformda yaptığı açıklamalarla sürekli altına çizdiğini anlatan Özaltun, ikametleri çalıştığı iş yeri ya da kurumlara yakın olan vatandaşların şehir merkezine araçlarıyla gelme yerine yürüyerek gelmeyi tercih etmeleri halinde bu sorunun daha kolay aşılabileceğini belirtti.
Beyşehir kent merkezindeki araç yoğunluğunun oluşmasına yakın yerdeki vatandaşların araçlarını kullanma konusunda tercihinin neden olduğu görüşlerine yer veren Özaltun, katlı otopark yapımı konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalar yaptıklarını, özellikle şehrin bazı caddelerinde tek yön uygulamasına geçildiğinde otopark sorununun biraz daha azalacağına inandıklarını söyledi. Tek uygulaması başladığında da şehir merkezinde yol kenarlarına park eden araçlardan otopark ücreti almayı düşünmediklerini belirten Özaltun, ancak katlı otopark uygulamalarının hayata geçmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür alanlarda ücret uygulayabileceğini söyledi.