Bilal Erdoğan'la fotoğraf çektirince olanlar oldu...

Bilal Erdoğan'la fotoğraf çektirince olanlar oldu...

Haklarında “IŞİD üyesi” bile denildi. Oysa ünlü olmak için İstanbul’a gelen iki kardeşin profesyonel olduğu sadece iki alan var: Müzik ve ciğercilik.
Hataylı İsmail ve Ali Kember kardeşlerin hayatı 3 ay önce sahibi oldukları restorana müşteri olarak gelen Bilal Erdoğan ile fotoğraf çektirdikten sonra değişti. Sosyal medyada fotoğrafı paylaşan Kember kardeşler bir süre sonra Bilal Erdoğan’a karşı yapılan kara propaganda çalışmalarında kullanılmaya başlandı. Önce marjinal gruplar tarafından, “Bilal Erdoğan ve El-Kaideci arkadaşları olarak lanse edilen Kember Kardeşler, son günlerde de Bilal Erdoğan’ın IŞİD üyesi arkadaşları olarak gösterilmeye başlandı.

Hakaret ve küfür edildi
Bilal Erdoğan ile yemek yediği masada fotoğraf çektiren Kember kardeşler daha sonra bunu sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Kısa süre sonra paylaştıkları fotoğrafın altında diğer paylaşım siteleri de dahil olmak üzere Bilal Erdoğan’a karşı yürütülen “kara propaganda”ya karıştırıldıklarını görünce şoke oldu. İsmail Kember, “Bizi tanıyanlar kulak asmıyor. Ancak birçok bilmeyen tanımayan kişi de internette hakaret ediyor küfür ediyor. Kılık kıyafetimize, görüntümüze bakarak bizi yargılıyorlar” dedi.

Kaset bile çıkarmışlardı
Son günlerde fotoğrafları sosyal medyada terör örgütleriyle anılsa da Kember Kardeşler yıllarca gece hayatında gazinolarda piyanist şantörlük ve şarkıcılık yapmışlar. İstanbul’a kaset yapmak için gelen İsmail Kember “Sen alemi bilir misin?” adıyla kaset bile çıkarmış. İki kardeş yıllarca gazinolarda çalıştıktan sonra yaklaşık 15 yıl önce tövbekar olup dine yönelmişler. Çok farklı işlerde çalışan iki kardeş halen 3 şubesi olan restoranın ilkini Fatih’te açmışlar. Mersin’de Ciğerci Apo’nun çıraklığını yapan İsmail Kember ve kardeşi Ali Kember İstanbul’daki bu son işlerinde müthiş bir başarıya imza atarak 3. şubelerini de 4 ay önce açmış.

CİĞERCİMİZE PAPAZ DA GELİR AMERİKALI DA

Her siyasi görüş ve görüntüden müşterileri olduğunu kaydeden Ali Kember, “Papaz müşterilerimiz geldi. Amerikalı, Avrupalı müşterilerimiz geldi. Gelen ünlü müşterilerimizle de fotoğraf çektiriyoruz. Bu her işletmede yapılan bir şey. Bilal Erdoğan geldiğinde de talep ettik bizi kırmadı. Hatta internette çıktıktan sonra da 2-3 defa geldi” dedi.

Ali Kember, “Görüntümüz nedeniyle bizi terör örgütü üyesi olarak tanıttılar. Biz İslam’da şiddete, teröre karşıyız. Böyle örgütlerle bağımız bir yana sempatizanlığımız dahi yok. IŞİD örgütünü 20 gün önce duydum. Bu şiddet yanlısı insanlarla birlikte anılmak çok üzücü” dedi.

'BÖYLE ÜNLÜ OLMAK İSTEMİYORDUK'
Yıllarca sanat dünyasında bulundum, kasetim çıktı ama bu kadar ünlü olmamıştım diyen İsmail Kember ise “Müşterilerimiz bizi tanıdığı için daha çok sahiplendi. Böyle ünlü olmak istemiyorduk. Böyle giyinen sakal bırakan çok insan var. Bu şiddet yanlısı oldukları anlamına gelmez” diye konuştu.