Bilecik Belediyesi Mezbahası Kurban Bayramı’na Hazır

Bilecik Belediyesi Mezbahası Kurban Bayramı’na Hazır

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Vekili Nedret Avcı, belediye mezbahasının vatandaşlara Kurban Bayramı’nda hizmet vermek için hazır olduğunu bildirdi.
Avcı, konu hakkında yaptığı açıklamada, hayvan pazarı için Osmangazi Mahallesi Mahalle Konağı altındaki boş alanın tespit edildiğini kaydetti. Avcı, "Bilecik Belediyesi ve Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak, Kurban Bayramı için hazırlıklarımızın büyük bir kısmını tamamladık. Bazı hazırlıklarımız ise devam ediyor. Kurbanlık pazarı, bayramdan 5 gün önce açılacak. Kurban Bayramı’nda kesimler, Bilecik Belediye Mezbahası’nda Veteriner Hekimler nezaretinde, İslam şartlarına uygun şekilde uzman kasaplar tarafından gerçekleştirilecek. Mezbahamız, bütün hijyen şartlarına uygun hale getirildi. Kurban Komisyonu’nun belirlediği fiyatlara göre büyükbaş hayvanlar 150 TL, küçükbaş hayvanlar ise 50 TL’den kesilecek. Ayrıca kurban pazarında dişi hayvanlar için gebelik testi hizmeti almak isteyenler için ultrason makinesi hizmet verecek. Hayvan pazarındaki tüm önlemler alınmış olup, pazara, veteriner sağlık raporu ve kulak küpesi olmayan hayvanlar alınmayacak. Diğer yandan, Bilecik Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlık ekipler, alanda hazır bulunacak. Bunun yanı sıra, toplu kurban kesiminde bulunmak isteyenler Bilecik İl Müftülüğü’ne başvuracak ve bunlar komisyonca kontrol edilecek" dedi.
Şehir içinde izin alınmadan kesim işleminin yapılmayacağını da hatırlatan Avcı, çevreyi kirletenlerin cezai işlemle karşılaşacağını da aktardı.