Bilecik Belediyespor Basketbol Kulübü’nde İmza Töreni

Bilecik Belediyespor Basketbol Kulübü’nde İmza Töreni

Türkiye Basketbol 3. Lig’e bu sezon yükselen Bilecik Belediyespor Basketbol Kulübü, 2014-2015 sezonu öncesi yeni transferleri için imza töreni düzenledi.
Bilecik Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan imza töreni öncesi açıklama yapan takım koçu Yeşer Karabulut, geçen yıl ki sezonun başarılı bir şekilde tamamladıklarını, Bilecik halkının ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın destekleriyle 3. Lig’e çıktıkları kaydetti. Yeni bir oluşum için çalışmalara başladıklarını ifade eden Karabulut, "Öncelikli olarak iç transferde başarılı olan geçen sene çok iyi maçlar çıkaran bizleri çok mutlu eden oyuncularımıza yöneldik. Onların içerisinden 5 tane oyuncumuz ise tekrar anlaşma değişimi sağladık ve burada bir iki tane biz istediğimiz halde kaybımız var. Öğrenci olarak üniversite durumundan ve onların yaşamları ile ilgilide tercihleri değişti bir tane İbrahim var iş durumuyla değişiyor. Tabi burada çocukların hayatları da önemli. Onun dışında istediğimiz oyuncularla anlaştık. Bugün takım kaptanımız Ökkeş, geçen senenin iyi oyuncusu. İkinci kaptanımız Mehmet Sadah, geçen seneki maçlarda çok iyi dereceler çıkaran Uğur Arı yine aynı şekilde Özer Başsezgin, onun dışında geçen sene tekrar takımımızda olan Emre Şener, geçen senenin başarılı isimleri olarak takımızda kaldılar. Bunlardan dolayı onlara teşekkür ediyorum” dedi.
“4 YENİ TRANSFER YAPTIK”
Transfer çalışmalarımıza sezon bitiminden kısa bir süre sonra başladıklarını ve 4 ayrı transferleri bulunduğunu belirten Karabulut, şöyle devam etti:
“Transferlerden birincisi geçen sene bizimde rakibimizdi. Bostanlısor’dan Birtan Ağırgül, başarılı. Bu sene bize katkısı olacağından şüphem yok. Yine geçen seneden takip ettiğimiz tanıdığımız uzun rotasyonda bize yardımcı olacak Hakan Özsu, birde bizde ara transferlerde yer aldı. Geçen sene Yıldırımspor da oynayan Emre Alkaç var. Birde dün akşam son noktayı koyduğumuz, ısrarla takip ettiğimiz, istediğimiz ve oyuncularda da hem fikir olduğumuz Kenan isminde bir oyuncumuz var. Yıldırımspor’dan gelen Kenan Tütüncü, çok değerli bir oyuncu. 17 Eylül’de grubumuz belli olacak. Türkiye Basketbol 3. Ligi’nde 24 takım 12-12 2 gruba ayrılacak. Bizde Allah nasip ederse kendi grubumuzda Bursaspor gibi İstanbul’da ciddi takımların olduğu bir ligde yer alacığız. O ligde ilk 8 takım arasına grubumuza kalarak Play Off oynamak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız."
“BU SEZONUN AYRI BİR ÖZELLİĞİ VAR”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ve basketbol takımının yeni sezon imza törenin hayırlı olmasını diledi. Bilecik Belediyespor basketbol takımının mütevazı şartlar içerisinde kurulan uzun vadeli planlarını ve projelerini yapan bir anlayış sergilediğini aktaran Yağcı, "Bu zamana kadar düşündüklerimizi hep gerçekleştirdik. Bir anda bir başarı olup da yerine getirememeyi planlayarak uzun vadede başarıyı yaymak ve başarıyı elde ettikten sonra orada tutunabilmek ve yeni başarılara el atabilmeyi hedefliyoruz. Mütevazı bütçelerle şehrimize gençlerimize bir heyecan getirme çabası içerisindeyiz. Bu sezon son derece önemli çünkü artık 3. Lige çıktık ve önümüzde 2. Lig, 1. Lig gibi ciddi şekilde bir performans sergileyeceğimiz alan var. Biz de Bilecik Belediyespor basketbol takımı olarak ’Bu yarışta varız’ diyoruz” diye konuştu.
Bu sezonun ayrı bir özelliği olduğunu dile getiren Yağcı, “Bilecik’imizin inşallah en kısa süre içerisinde belki ilk maçlar olmayabilir ama yine kapalı spor salonumuzu da açarsak daha büyük kaidelerin seyri altında, daha güzel ortamlarda basketbol karşılaşmalarını izleme fırsatını bulacağız. Bu salonları yaptıkça, bu alanları oluşturdukça, bu alanlarda sporun hakkını da vererek takımları kurmak en önemli görevlerimizden birisi. 10 yıllık çalışmamızda bu noktada hedeflerimiz de var. Hepsini Bilecik Belediyesi olarak şehrimizin imkanları ölçüsünde ayağımızı yorganımıza göre uzatarak bu noktada planlama ve gerçekleştirme çabası içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından formalarını giyen sporcular, imza atarak yeni sezona hazır olduklarını gösterdiler.
Tören, geçen yıl içerisinde maçlarda çekilen video slayt sunumunun izlenmesiyle son buldu.